Wednesday, December 20, 2017

 

VOT MEDITAT - art. blogesfera socialista

VOT MEDITAT.
La previsible alta participació , a les eleccions del 21 D, demostra la conscienciació de molta gent ,que mai havia anat a votar ,però que ara sí ,consideren necessari fer-ho. Han vist els estralls que poden produir partits nacionalistes que s’arroguen la representació de tot el poble, malgrat no tinguin ni tant sols ,la meitat dels vots emesos.
Es hora de plantar cara, i és hora de votar per aquells que no volen trencar el país en dues parts, ni volen excloure uns, per considerar ,no estimen prou Catalunya. Aquest joc de bons i dolents, de patriotes i no patriotes, ha donat pèssims resultats aquí, però ja el coneixem de molts altres indrets del món. Es un joc pervers, que porta la divisió i enfrontament intern, i aïlla de la resta del món democràtic.
Els partits independentistes, encara ens volen fer creure que és possible tirar enrere i recomençar de nou, quan ha quedat demostrat que la via unilateral no porta enlloc. Ens trobem en una situació realment paradoxal, amb un ex president i cap de llista, fugit a Bèlgica amb altres ex consellers i, malgrat tot candidats, que no té clar si tornarà a Catalunya o es quedarà a l’estranger, en els propers anys.
Sap que si torna, és per anar directe a la presó, a l’espera de judici, amb una més que probable sentència condemnatòria, a uns quants anys de presó i a una llarga inhabilitació que no li permetrà assolir cap nou càrrec institucional. Serà capaç de tornar ? Ho dubto. Els greus errors comesos, no convocant eleccions ell mateix, i després fugint fora del país, l’han inhabilitat per a poder ser reelegit president. Un president no s’escapa , ni deixa tirats a la major part dels membres del seu govern. Mai de la vida.
Ara, intenta tenir un bon resultat ,per veure si amb la perspectiva de poder tornar a ser president, podria obtenir la gràcia estatal, i continuar com si res no hagués passat. Es impensable per impossible. Les seves actuacions ,estan en mans dels tribunals, i fins no hagi pagat pels delictes comesos, no podrà tornar a la vida ordinària, i a la política. Els delictes comesos son greus, i les conseqüències per les institucions i pel país, igual de greus. Es lògic se li demanin comptes i se li facin pagar les culpes.  El mateix cal dir per a tots els qui es varen embrancar en la mateixa aventura.
Dit això, és cert que molta gent no comprèn , o no accepta la gravetat del fets. No hi ha hagut víctimes , per tant, consideren no pot haver-hi pena de presó, ni d’inhabilitació. Aquesta simplicitat, expressada per molts independentistes, xoca amb la realitat dels fets. No hi ha hagut víctimes físiques, però els danys produïts han estat enormes, i de molt llarg recorregut com veurem en els propers anys.
Hi ha moltes persones a la presó, sense cap víctima, en el seu expedient. Només faltaria, però han estat condemnats per delictes diversos. En el cas que ens ocupa, no tenim presos polítics, sinó polítics presos per haver actuat en contra de la llei vigent. I no ho varen fer un sol cop, sinó de forma reiterada, sense fer cas als avisos i requeriments de la més alta instància de l’Estat.
Aquesta sensació de duresa, o més encara, d’actuació contundent, és criticada per exagerada o injusta, quan simplement és resultat de l’aplicació de la llei vigent. No tenim, doncs, presos polítics, sinó polítics , presos, i així hem d’actuar, en conseqüència. Les dues llistes independentistes aposten per tenir els millors resultats possibles , confiant en que el govern central, finalment accepti negociar un referèndum o directament la independència. No volen reconèixer que és impossible, que no hi ha cap possibilitat . Ja no sé si s’enganyen, si viuen en un altre món o una altra dimensió, però tots sabem que un nou procés és inviable i que no hi ha cap altra sortida que el sotmetiment a l’estat de dret. Davant aquesta situació, ni ERC ni Junts x Catalunya, tenen cap viabilitat de govern. Governar per a què ? Per repetir el joc anterior, i acabar pitjor ? Governar a l’espera d’un futur de somni ? Cap d’ells ho diu, ni ho vol reconèixer, però el seu fracàs és definitiu. D’aquí que el vot del dia 21 D ha de ser molt ben meditat, per donar-lo a qui realment vol sortir del bucle en el qual ens han ficat. Aquesta és la via que proposa Miquel Iceta. Aquesta és la solució, perquè ja no volem més aventures, el país no ho resistiria, i la gent, encara menys.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?