Wednesday, December 20, 2017

 

UN VOT DECISIU. UN MOMENT HISTÒRIC - art. Blogesfera socialista

UN VOT DECISIU, UN MOMENT HISTÒRIC.
Des de l’atalaia que suposa el càrrec d’Alcalde, he pogut comprovar els greus efectes de l’anomenat procés sobiranista. Portem 5 anys, d’absoluta falta de govern efectiu. Cap gran projecte, cap gran decisió, cap pla d’inversions sobre el territori, s’ha dut a terme, a l’espera d’una imaginària independència que tots els responsables de la Generalitat, diputats del Parlament, inclosos, sabien era impossible d’assolir.
S’han parat milers de tràmits, s’han paralitzat milers d’inversions, per manca d’acció de govern. He comprovat la inutilitat de dotzenes de gestions davant les principals conselleries de la Generalitat, sense cap resultat positiu. Això aquí, a Borredà, però el mateix puc dir de tots i cadascun dels 947 municipis de Catalunya. Es tot un país, que ha estat parat, a l’espera d’una desconnexió impossible. El dany causat és enorme, però el més preocupant, és pensar en un possible allargament d’aquesta provisionalitat.
Demà, tenim la gran oportunitat de canviar de rumb, i posar en marxa la maquinària de govern. La feina serà gegantina, perquè atrapar 5 anys perduts, costarà un immens esforç, però almenys ens posarem en marxa. Ha d’haver-hi un govern amb gent de gran capacitat i entusiasme per posar els temes al dia, i planificar de cara el futur. Ha d’haver-hi un govern auster, rigorós i molt actiu per aprofitar totes les oportunitats, per impulsar projectes del passat, i elaborar-ne de nous. Ha d’haver-hi un govern que es posi en sintonia amb els ajuntaments, no per fer-los servir com a cavall de batalles inútils, sinó per anar junts en temes tant prioritaris com la creació de llocs de treball, millora d’infraestructures, equipaments i serveis.
Es increïble tot el que hem vist i patit en aquests anys. S’han suprimit totes les ajudes als ajuntaments, en temes tant rellevants com les inversions del PUOSC ( pla únic d’obres i serveis de Catalunya), s’han eliminat els ajuts a serveis com escoles – bressol, escoles de música, i molts altres, a banda de reduir al mínim els de beques – menjador , transport,  nous convenis amb residències de gent gran, o centres de dia. I ja no diguem els enormes retards en tot el que fa referència a atenció mèdica. Es inútil reclamar, exigir o demanar perquè a l’altra banda no hi ha ningú que escolti ni actuï en conseqüència. Tant greu és , el moment en que estem. I quan dic estem, puc dir, estàvem, no fos que algú, ara volgués donar-ne la culpa, al 155.

Demà, és un dia històric, pel que pot tenir de revulsiu i decisiu per tancar una de les etapes més negatives de la nostra història col·lectiva i obrir-ne una de nova, amb grans esperances de futur. Necessitem un lideratge clar i ferm, preparat per fer front a aquest immens repte de posar el país en marxa, i alhora que es resolen les necessitats diàries, reclama solucions per temes històrics. Si algú té algun dubte, que llegeixi o escolti les propostes de Miquel Iceta. Es l’home oportú, pel moment precís. Demà ho podem fer possible. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?