Saturday, December 16, 2017

 

L'HOME OPORTÚ - art. Regió 7


L’HOME OPORTÚ.
Es impensable, obrir una nova etapa, el 21 D, continuadora de cinc anys, de total inoperància del govern de la Generalitat. El país no aguantaria un relat independentista, igual al passat, amb l’únic canvi de no posar dates, a res del que programés. Els danys econòmics i socials, han estat tant grans ,com per no permetre’ns allargar-los, uns quants anys més.
Les alternatives son poques, però existeixen. Tot indica una certa estabilitat del vot independentista, amb alts i baixos, entre ells, però , en canvi una molta alta participació, suposaria un clar recolzament als partits constitucionalistes, entre els quals el més beneficiat, seria el PSC.
Aquest partit, ha fet la travessia del desert, deixant pel camí ,un bon nombre de militants, simpatitzants, i per suposat, votants. Però, com en totes les crisis, si se saben assumir i reconduir, al final se’n surt reforçat, i és el que ha succeït.
No era fàcil, encarar un debat i un repte com el d’haver de triar entre fidelitat a la legalitat vigent, o trencar-la i afegir-se a la deriva independentista. Els partits socialistes, no son nacionalistes, per definició. Seria un oximoron , per quan l’internacionalisme és la seva raó de ser, entenent que res no es pot canviar, sinó és sumant esforços amb la resta de països del món.
I més ara, amb la globalització general, de tots els àmbits de la vida humana. Es així, com el PSC, manté el seu catalanisme fundacional, al costat de la participació en els afers d’Estat, i del conjunt de la UE, en cooperació amb el PSOE. Cap gran canvi a Catalunya es podrà fer, sense el concurs dels partits estatals, i tenir al costat el partit alternativa al PP, és una garantia de poder-los dur a terme.
No estranyin els atacs per totes bandes que ha rebut Miquel Iceta, com a cara visible del nou socialisme, sorgit de la travessia del desert. Es l’home oportú, en el moment precís, per trencar la dinàmica independentista – constitucionalista, que pot presidir un govern transversal, dedicat a posar llei i ordre, a un país devastat per anys de divisió i inoperància.
Com alcalde, he constatat el dany institucional causat a totes les administracions del país, per culpa d’un govern que només tenia una idea al cap, i deixava el govern en mans de tècnics per mantenir-lo en via estable, i prou. Cap gran projecte, cap gran canvi, solament esperar què deparava el futur.
Més de tres mil empreses han marxat, centenars de milers de comptes traslladats, inquietud en tots els sectors del país, trencaments familiars, dubtes sobre el futur...planen sobre els propers temps. Cal reaccionar i fer-ho de forma ràpida i eficient.
Dels presidenciables reals i possibles, tenim el més preparat i disposat a afrontar el repte de pacificar el país, curar i cosir ferides, recuperar el temps perdut i obrir una nova etapa, d’exigència de solucions en la relació Catalunya – Madrid, i de generar bon govern, a nivell intern.
La figura de Miquel Iceta, s’ha consolidat, i ha aparegut com la més sòlida i preparada, no en va ha estat quaranta anys, en totes les línies d’activitat política: ajuntaments, govern central, govern de la Generalitat, Parlament de Catalunya, i UE. Toca posar ordre i serietat en l’acció de govern. Pot conformar un potent equip, i ser capaç de recuperar el prestigi perdut, a més d’aconseguir els canvis legislatius necessaris per assolir l’encaix que Catalunya, no té , a nivell estatal.
Estem a les portes d’un dels moments més decisius i rellevants de la nostra història i no s’hi val a emprendre noves aventures, sense cap possibilitat real. Les possibilitats de recuperar el temps perdut, hi son, i el d’iniciar una nova etapa, ambiciosa i exigent, la tenim al davant, encapçalada per Miquel Iceta. Qui l’hagi seguit al llarg de tota la seva vida, o en aquests dies de campanya ho ha pogut constatar. Es l’home oportú, en el moment precís. El dia 21 D, tindrem la resposta, en la qual tots hi podem participar.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?