Monday, November 20, 2017

 

QUE SURTIN I PUGUIN FER CAMPANYA- art. Nació Digital Solsona



QUE SURTIN I PUGUIN FER CAMPANYA.
Crec que som una immensa majoria, els que voldríem fora de la presó als dos Jordis, i als ex membres del Consell Executiu, a l’espera de judici, per poder fer campanya de cara les eleccions del 21 D, puix que gairebé tots, son candidats.
No entenc, la diferència de criteri entre el Tribunal Suprem, i l’Audència Nacional, i això dona una mala imatge de la Justícia, entesa com un òrgan que tracta a tothom per igual. En aquest cas, sembla utilitzar diferents criteris, per casos semblants. I si això és evident pel cas dels Membres de la Mesa del Parlament i els ex Consellers, encara queda més ressaltat, en el cas dels dos Jordis.
Una campanya electoral ha de servir per avaluar programes, fer propostes, contrastar projectes entre les diferents candidatures, i explicar l’acció de govern o criticar-la, en funció de si els partits han estat en un cantó o altre.
En aquesta, si els empresonats no surten, no es podrà fer en unes condicions mínimes d’amplitud i serenitat. I si no tornen els de Bèlgica, tampoc, de manera que la campanya serà la més estranya i atípica de la nostra història. I tenim ja prou elements excepcionals, en el passat recent, com per evitar anar-hi sumant altres excentricitats.
Estem en plena tempesta de declaracions, crítiques, informacions i documentacions sobre els darrers temps del guió independentista, i tothom mereix saber la veritat. No s’hi val a resumir-ho en la repetida i reiterada “ingenuïtat”, i encara menys, en revelacions sense cap fonament, de possibles repercussions “violentes”. La veritat, per endavant. Aquí i sempre, sinó al final tot es malmet i tot es tergiversa, fins extrems impensables, com succeeix a dia d’avui.
Que tots surtin i tots puguin fer campanya. Es la millor manera, per aconseguir un mínim de normalitat, de forma que se’ls pugui preguntar, puguin contestar i aportar proves, si en tenen, i sinó acceptar les crítiques, a les accions dutes a terme. Tots volem saber, i tots volem anar a votar, amb plena convicció. Per fer-ho, la veritat és fonamental.
Les eleccions del 21 D, tenen una excepcionalitat evident, i d’aquí les xifres de participació que donen totes les enquestes. Es pot aconseguir, una participació extraordinària, i això donarà més validesa als resultats. Queda clar, que no podem tornar a la incertesa del passat, congelant la governació del país, per seguir una ruta equivocada, i repetir errors passats. Es hora de recuperar la normalitat perduda, i dedicar-se a prendre decisions de país. D’aquí que aquesta campanya, sí tindrà una gran importància, de cara als resultats. I d’aquí que el millor, és que tots hi puguin participar plenament. Confiem en una decisió ràpida i que en pocs dies, tots estiguin al carrer.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?