Saturday, November 11, 2017

 

NINGÚ ESCOLTA NINGÚ - art. Regió 7


NINGÚ ESCOLTA NINGÚ.
Estem en un punt ,en que el diàleg, la confrontació d’idees i propostes, no té cap possibilitat, perquè ningú escolta ningú. La situació s’ha enverinat, fins al punt de que tothom creu tenir la raó o les raons, i no vol sentir ni acceptar, les dels altres. La gran i única esperança, és aconseguir uns resultats electorals que modifiquin de manera prou significativa, el mapa parlamentari actual, com per obligar, a canvis de rumb, rellevants.
“Qui sembra vents, recull, tempestats”. Es ben cert que les campanyes i maniobres realitzades pel PP, dotze anys enrere, en contra de l’Estatut, com a via per fer mal al govern central, en mans del PSOE, va ser l’inici d’una deriva que ens ha portat, on som ara. Altres actuacions, d’uns i altres, han anat elevant el to de la confrontació fins arribar a extrems insostenibles, pel que ha suposat de trencament de la legalitat, i amb ella, de l’estat de dret.
Greus i forassenyades varen ser les accions del PP, amb algun error , també rellevant del PSOE, però l’independentisme català, va voler respondre amb accions encara més agosarades, o fora de tota empara legal, i aquí es va carregar les raons objectives, i les va malmetre totalment. L’autèntic cop d’estat civil, comès els dies 6 i 7 de setembre, en el Parlament de Catalunya, va suposar un atac a la legalitat catalana, com mai ningú s’havia atrevit a fer. Aquells dies, no va ser cap govern central, ni cap acció externa, sinó que, per primera vegada a la història, dos grups del Parlament, varen vulnerar les pròpies lleis catalanes.
Després, continua el que ja sabem, i arriba el que arriba, portant als tribunals les accions dutes a terme. Quan les coses arriben als tribunals, ja no hi ha qui ho pari, ni qui pugui predir els passos que seguiran. A diferència de molts articulistes, em crec la independència judicial. L’he pogut veure i comprovar en multitud d’ocasions. Altra cosa és l’actitud i la dependència del Fiscal general, que per raons òbvies, sí té vinculacions amb el govern, i francament , algunes de les seves declaracions i sobretot, actuacions se les podria haver estalviat, i ens hauria evitat un bon nombre de conflictes, a tots plegats.
L’empresonament dels dos Jordis, primer, i les que han seguit després, considero han estat desproporcionades i han elevat el conflicte, a cotes perilloses. La pública i insistent petició de presó, des de la Fiscalia, causa indignació i provoca una barreja de desconfiança i rebuig, contra tota decisió judicial, pensant que totes estan contaminades per decisions polítiques. D’aquí que sigui impossible el diàleg, la confrontació d’idees i propostes, perquè ningú escolta ningú. Cada sector, cada àmbit, cada col·lectiu, es referma en les seves posicions i les defensa, sense possibilitat de modificar-les. El resultat és, un país crispat, una ciutadania en tensió permanent, i unes institucions paralitzades , a l’espera d’una solució que no arriba, perquè dia sí, dia també, apareixen noves vies de confrontació.
Davant aquest panorama, res millor que acordessin excarcerar les persones empresonades, i esperessin judici, a casa, per a poder dur a terme una campanya electoral, en positiu, a la recerca de nous resultats que permetessin majories alternatives i transversals. Es evident que ara cal bastir ponts i no cavar més trinxeres de les que ja tenim . Hem de passar de l’estadi de “ningú escolta ningú”, al de tothom escolta tothom i en treu les conseqüències pertinents.
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?