Monday, November 13, 2017

 

ENGANYS, AL DESCOBERT - art. Nació Digital Solsona



ENGANYS , AL DESCOBERT.
Si per una cosa ha servit l’aplicació de l’art. 155, és per trobar un bon nombre de documents, en dependències de la Generalitat ( quina poca prudència), explicant detalls sobre la creació de les suposades “estructures d’estat”. També s’han recollit converses telefòniques, entre alguns alts càrrecs d’Economia i Finances, en les quals es comprova la permanent improvisació de tot el procés independentista, des del principal Departament de la Generalitat. El de Vice presidència, en mans d’Oriol Junqueras.
Al final, sabrem qui estava al capdavant del grup de pensadors i impulsors de les accions del procés, perquè en tot moviment popular, sempre hi ha uns pocs dirigents que preparen documents, estratègies i moviments. I pel que hem pogut veure, en aquest grup, hi havia bons estrategues i comunicadors, si bé, han topat amb dirigents i estructures que no estaven, ni de lluny, preparades per avançar al ritme imposat. I encara menys, per assolir un objectiu impossible, en el moment elegit.
Haurem d’esperar uns anys, per tenir coneixement de tot l’entramat d’entitats, personatges, organismes i institucions , que han intervingut en el procés, però d’alguns ja tenim prou informació com per fer-nos una idea del perquè hem arribat fins aquí, i sobretot com hi hem arribat.
Crear un “relat”, és molt important en tot moviment popular, i a fe, que els impulsors del procés ho han sabut fer. Lligar passat i present, mitificar la derrota de 1714, aplicant-li dosis de guerra espanyola, contra la terra catalana, ha estat una constant de tots els nacionalistes, en comptes d’explicar-la en clau de guerra familiar, per simple afany de poder. El mateix han fet amb la guerra civil, fent-la aparèixer, més com una nova guerra territorial, que no pas en una ,contra la democràcia, en general.
I ja més cap aquí, calia rebaixar l’entusiasme i bon resultat dels pactes del 78, plasmats en la Constitució espanyola. Res millor que tornar a parlar del “café para todos”, i del suposat maltractament a Catalunya. Cap auto crítica, cap retret, als anys de pujolisme, ni de col·laboracions i pactes de CiU amb el PSOE i el PP. La Transició, ha passat a ser blasmada, en comptes d’elogiada i respectada.
Arribats aquí, res millor que animar un relat ,ple d’incomprensions, mal tractaments, menyspreu constant, amb un reguitzell de memorial de greuges que tots hem vist i sentit. A partir d’aquí, ja es pot començar a vendre, un futur feliç, ple d’avantatges, i cap inconvenient. Se simplifica tot, i es banalitza qualsevol dificultat, de manera que tot ve de baixada. Tindrem mols més diners, ens governarem millor, continuarem a la UE, no farà falta exèrcit, estarem protegits igualment, cap empresa marxarà....
Ara bé, el maleït temps, fa via i tots els terminis arriben a la seva fi, deixant al descobert les mentides i enganys. No hi ha havia res preparat, a nivell d’estructures d’estat. Els treballs fets, eren teòrics, sobre paper, i el paper ho aguanta tot. En pocs dies més, tindrem tot al descobert, però ja ara, podem assegurar que s’ha enganyat a la gent, fent creure realitats inexistents. A tot gran engany, segueix, la gran frustració. Hi hem entrat de ple, tot i que alguns pretenen allargar la ficció, fent creure que la fugida de Puigdemont i part de l’ex govern a Bèlgica, era cosa planificada. A l’igual que una altra part anés a presó, o que els membres de la Mesa, fessin veure que no havien fet res rellevant, per quan res ha estat aprovat ni publicat... la fe, mou muntanyes, però la realitat sempre s’acaba imposant.
Els enganys, es van posant al descobert, i d’aquí el gran desig de que siguin excarcerats els Jordis, i els membres de l’ex govern. Primer, per qüestions personals, però després perquè volem reclamar les explicacions pertinents. Que donin la cara i expliquin alt i clar, com pensaven complir, promeses que res tenien a veure amb la realitat. El país i la seva gent ha patit, està patint greus danys, individuals i col·lectius com perquè se’ls expliquin les mentides, a les que han estat sotmesos durant anys. Els danys son immensos, com a mínim, que afrontin la realitat que han deixat.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?