Tuesday, November 21, 2017

 

BORREDÀ, NOTES PER LA REVISTA TASTA

BORREDÀ, UN LLOC IDEAL PER AL TURISME FAMILIAR.
Hivern, temps de fred, a la recerca d’un bon local, adequat per acollir activitats diverses, destinades a la gent gran. La seu de l’Associació de la Gent Gran, el Centre Cívic, està preparat per dur-hi un bon nombre d’activitats, al llarg de tot l’any, però molt especialment durant els mesos d’hivern.
Aquí, és on s’ofereixen classes d’informàtica, o pràctiques per aquelles persones que temps enrere, en varen aprendre, però no tenen gaire ocasió de fer-ho, a casa seva. Un lloc també adequat per jugar alguna partida de billar, mentrestant altres juguen al Rummikub, a escacs, parxís, o altres jocs de taula.
Aviat farà vint-i-cinc anys de la transformació de les antigues escoles , en Centre Cívic de la Gent Gran. Un espai cèntric, molt ben adaptat i adequat per a poder-hi acollir activitats de tota mena, coordinades per l’Associació de la Gent Gran. Allà s’hi duen a terme des d’exercicis de memòria, a gimnàstica, ioga, exposicions, tallers, xerrades....tot sigui per passar una bona estona i intercanviar idees, entre uns i altres.
FESTES DE NADAL I REIS.
Amb el poble ja ben engalanat per celebrar les festes més entranyables de l’any, la Penya Blaugrana , organitza un Ball de Nadal, amb acordionista, pica – pica, i begudes, en el Local Puigmal.
Per Sant Esteve, arriba el Patge Hassan, enviat de SSMM els Reis de l’Orient, a la Plaça Major, per recollir les cartes dels nens i nenes , i fer-les arribar al seu destí.
El dia de Reis, Gran Cavalcada, com cada any, amb vehicles i remolcs plens de regals que donaran a tots els nens i nenes, en el Local Puigmal. Abans, però gran rebuda a la Plaça Major, amb salutació des del balcó de l’ajuntament.
TRASLLAT ANTENES.
Per una doble raó, estètica i tècnica, el mes passat es varen acabar els treballs de trasllat de les antenes de televisió per cable, i alguna de telefonia, des d’on estaven fins ara, cap a una nova ubicació a l’entorn del dipòsit general d’aigua de Cal Gall.
Amb aquest canvi es pretén millorar l’estètica de la part nord del nucli urbà, i alhora concentrar en un sol indret totes les antenes i instal·lacions de telefonia mòbil, Internet i Televisió per cable. Aquesta era una vella reivindicació que s’ha pogut resoldre, en els darrers mesos. Ara queda només, l’antena de Movistar per ser traslladada, cosa que esperem es pugui dur a terme, dintre de les properes setmanes.
LES OBRES DE L’EDAR AVANCEN A BON RITME.
Des de fa un mes, s’han reprès les obres de construcció de la Depuradora d’Aigües Residuals ( EDAR), amb la intenció que estiguin acabades a finals del mes de maig. L’entrada en funcionament de l’EDAR suposarà culminar una llarga tramitació, iniciada fa prop de 15 anys enrere. Aquesta infraestructura permetrà netejar les aigües brutes i retornar-les a la  Riera Margansol, totalment depurades. Així aconseguirem dos objectius, el de deixar de contaminar la riera, i oferir un nou atractiu a la multitud de visitants . Poder fer bones i llargues excursions al llarg del curs d’aigua, tant cap al nord ,en direcció a Sant Jaume de Frontanyà, com cap al sud, en direcció a Vilada.

I és que Borredà, és un dels llocs més buscats pel turisme familiar, per a fer-hi estades, i caminades , en uns paratges d’una gran bellesa i qualitat natural. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?