Thursday, November 23, 2017

 

AUTOCRÍTICA TRUNCADA- art. Blogesfera socialista



AUTOCRÍTICA TRUNCADA.
Arribats en el punt en que estem, ben pocs independentistes poden concloure que el procés gaudeix de bona salut i va pel camí previst. Amb tot, els més aferrissats i fanatitzats, encara justifiquen tot el vist i fet, en la tant repetida i reiterada, ASTÚCIA. Encara defensen que tot estava planificat i programat, i que la fugida a Bèlgica, ha estat genial, i aportarà bons resultats... en fi, la història i la realitat, sempre posa les coses en el seu lloc.
Avui, però voldria parlar de la autocrítica que la gent més seria, va iniciar l’endemà de la sessió del Parlament, en que suposadament es va votar la DUI, però que ha quedat truncada per la por d’un desastre electoral el 21 D. Solució, callar, i inventar algun nou relat “èpic”, per parar el cop, i mirar de redreçar la moral dels desorientats. D’aquí l’invent d’una possible intervenció de l’exèrcit, amb probables víctimes, de la boca de Marta Rovira, portaveu de Junts x Sí, i Secretària General d’ERC.
Ben pocs, s’han atrevit a seguir-la, en aquesta invenció, perquè una mentida té un determinat recorregut, però al final, es gira contra la seva autora. Produeix pena que Lluís Llach, l’hagi volgut seguir, dient que havia escoltat que “perillaven haciendas y vidas “si el procés continuava...tant una , com altre, cap prova, cap nom, cap data concreta. Un simple subterfugi més, en la llarga llista d’improperis, improvisacions, plantejaments erronis, i mentides generalitzades.
Per sort i per aquells destins de la vida, tinc un bon amic i company, en la persona de Jordi Marsal i Muntalà, un dels principals experts en matèria de Defensa, a nivell d’Espanya i la UE, pels càrrecs que ha tingut, al llarg dels darrers 30 anys. Portaveu adjunt de la Comissió de Defensa, en el Congrés dels Diputats, en representació dels socialistes, cursos a tots els nivells en matèria de Defensa, aquí , a la UE i als EUA, i encara ara, assessor del CESEDEN (centre de estudios de la defensa nacional), amb col.laboracions constants amb l’OTAN.
Les mentides sobre moviments d’armament a Sant Climent Sescebes, provenen de les maniobres que tot sovint s’hi fan, per provar vehicles especials i tropes, que després han d’actuar en el marc de la defensa europea. Res a veure, amb cap tipus de possible intervenció interna. Es més, ell pel lloc que ocupa, i pels contactes que té al màxim nivell, sap que mai, mai, s’ha parlat ni planificat, ni imaginat cap intervenció. Per tant, tot és un gran invent, per justificar una mena de “decisió èpica” de l’ex govern de la Generalitat, per “evitar danys” al poble català. Home, a aquestes alçades de la pel·lícula buscar sortides com aquesta, ja és anar molt desesperats per la vida.
Torno al principi, per parlar de l’inici de l’autocrítica que s’ha truncat, de cop, per evitar fugida de votants, i desmoralització de la tropa. Era interessant constatar el grau d’improvisació, falta de programació i oblit total de la realitat interna catalana, espanyola i mundial. Ara, es donen compte que amb dos milions d’independentistes no es pot portar un país de set milions i mig, per camins que no volen els cinc i mig, restants. Carai, ha costat arribar a una conclusió com aquesta ¡¡¡¡
Però, també han vist el que tots sabíem o intuíem, i és que cap país de la UE recolzaria una decisió unilateral d’independència. No calia ser gaire llest per arribar a aquesta conclusió, com tampoc ho era que un Estat, dotzena potència mundial i quarta de la UE, faria servir tots els elements de l’estat de dret, per fer complir la legalitat vigent. Evident.
Però és que la truncada autocrítica, hauria d’haver continuat. Es més jo crec que hem d’exigir explicacions a tots els protagonistes. Volem que tots els diputats , desplegats per tot el país, dies abans de l’1-O, expliquin quina informació tenien com per garantir que el resultat, portaria a la independència. De no fer-ho, és que sabien que estaven enganyant a la gent. I recordo que Lluís Llach va ser un dels més actius, com Germà Bel i uns quants altres. Curiosament aquests dos ex diputats, ja no repeteixen en cap llista.
També volem explicacions pel cop d’estat civil, dels dies 6 i 7 de setembre. O perquè els diputats varen votar , en secret, i amb urna, en comptes de fer-ho de forma nominal i a veu, el dia de la suposada votació de la DUI.
Es més, volem saber com és possible que la presidenta del Parlament, llegís un text de la DUI, que no coincidia amb el que es va votar, a continuació. I que ni un ni l’altre, es publiquessin ni en el Diari de Sessions del Parlament, ni en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.
Volem saber el perquè de la renúncia a convocar eleccions, per part de Puigdemont, quan el dia abans havia acordat que ho faria, davant la comissió d’intermediaris, entre els quals destacava el Lehendakari Basc, Urkullu, l’Arquesbisbe de Barcelona, membres del Gabinet Cuatrecases , i alguns importants empresaris catalans ?
Volem saber el perquè de la fugida a Bèlgica, de Puigdemont i uns quants ex consellers, deixant la resta, aquí, provocant una situació de vergonya col·lectiva i ridícul espantós que passarà a les pàgines més negres de la nostra història.
Volem saber qui paga despeses enormes en defensa jurídica, viatges, estades a tort i a dret, i campanyes informatives, arreu del país i de fora.
Necessitem explicacions de com pensaven crear un nou estat, sense cap recolzament econòmic, extern, cap estructura d’estat, mínimament creada i ja no dic, consolidada. Com pensaven pagar la primera nòmina, les primeres pensions, les primeres despeses en matèries tant sensibles com sanitat, educació, serveis socials...
En resum, exigim una autocrítica, seria, profunda, intensa i extensa, per deixar clar davant del poble català, que l’anomenat procés ha consistit en una gran aventura, fonamentad,a en un gran engany. El panorama el tenim al davant, però en coneixem només la part visible, la més coneguda, però ens ha de preocupar més la invisible, la més amagada. De tot plegat, n’ha sortit tocada de mort, la marca Barcelona, la marca Catalunya, i una prova  l’ hem tingut aquesta mateixa setmana amb la pèrdua de l’Agència del Medicament, que en altres circumstàncies, hagués vingut aquí. També haurem de demanar comptes a Ada Colau, pel seu mandat a la capital. Però bé, en parlarem un altre dia.

El 21 D, ha truncat l’autocrítica iniciada, pels partits independentistes. Hem d’exigir més explicacions i no deixar que, amb un simple arraconament de la via unilateral, que ara diuen proclamar, tot quedi esborrat i perdonat. Els danys son tant immensos que han de tenir una clara traducció en els resultats del 21 D. Hem de poder girar pàgina, i no tornar als temps viscuts. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?