Friday, October 20, 2017

 

PARAULES BUIDES, CONFLICTES PLENS- art. Blogesfera socialista



PARAULES BUIDES, CONFLICTES PLENS.
Sóc de Lletres, em vaig formar políticament a Suïssa, un país on la paraula és sagrada, la mentida és fortament castigada, l’austeritat està a l’ordre del dia, i la bona gestió, forma part de la cultura bàsica. Impensable, fugir d’estudi en temes essencials, i inimaginable no assumir les responsabilitats , en cada lloc i moment. Tots aquesta factors, que alguns , considerem virtuts, imperen també, en els països germànics i en els nòrdics.
M’imagino ,l’impacte que provoquen les actuacions del govern català sobre aquests països, i sobre d’altres, com França o Gran Bretanya, en que el respecte per les lleis, és absolutament intocable.
Però, és que l’escalada de despropòsits ha arribat a extrems, inimaginables, per algú de Lletres. Sempre, havia cregut que la paraula ,oral o escrita, servia per intercanviar idees, propostes, acords...ara, veiem intercanvis de suposades cartes , entre dos presidents, que no arriben a posar-se d’acord sobre si un ha declarat la independència, o no. El dia que ens estudiïn , d’aquí cinquanta anys, arribaran a conclusions, difícils de posar per escrit.
El prestigi és molt difícil d’aconseguir. El desprestigi ,es pot aconseguir en poques hores, o en pocs dies. La imatge europea, moderna, innovadora, de Catalunya, està per terra i la projecció mundial de Barcelona, en pateix ja, les conseqüències directes. Ningú, pot entendre el cop d’estat intern, produït en el Parlament de Catalunya , els dies 6 i 7 de setembre, per Junts x Sí i la CUP. En dos dies, van vulnerar el Reglament i l’Estatut d’Autonomia. Tot i la suspensió dels actes, pel TC, continuen pensant que poden actuar amb una legalitat  sobreposada, que , a més, també vulneren.
Avui, dijous dia 19 d’octubre, s’ha donat un pas més cap a l’abisme. Més ben dit, avui, entrem tots plegats, en Terres Ignotes. En el desconegut. En un llimbs que ningú sap ben bé què suposarà. La crida al seny, la petició d’eleccions anticipades, no han estat escoltades, i la fugida cap al desconegut, continua.
Ho he dit mantes vegades , la greu responsabilitat del PP, com a partit i com a govern, sobre la deriva independentista de Catalunya, però en uns moments com aquests, no ens queda cap altra solució ,als socialistes que lluitar per recuperar l’estat de dret. Fora de l’estat de dret no hi ha democràcia. Que, una part de catalans, hagi volgut assumir la representativitat de tots, no els dona dret a tirar pel dret, ni a imposar la independència.
Ningú s’estranyi, en aquestes circumstàncies, que tant el PSC com el PSOE, acordin posar en marxa, les accions previstes en la Constitució. Ens toca fer-ho ,al costat del govern central , perquè no tenim altre remei. Si hagués passat sota un govern socialista, la reacció hauria estat la mateixa. En un país democràtic, les lleis s’han de complir. Sinó agraden, es proposa canviar-les, però mai es poden desobeir, modificar ,sense seguir les vies legals, i encara menys , vulnerar-les. Ara i aquí, el govern de la Generalitat ha vulnerat les lleis estatals, sí, però també les catalanes.

Toca, recuperar la legalitat, i si s’ha de fer per l’art. 155, es farà. Que ningú ho dubti, perquè, de no fer-ho ,el país deixaria de ser un estat de dret. Tant senzill, com això. El que no entenc és com no hi ha una reacció més contundent , a favor de canviar de rumb, o simplement convocar eleccions i veure si el poble català, està d’acord amb aquesta via o en vol , una altra. De què tenen por, Junts x Sí i la CUP ? No diuen que votar és democràcia, doncs, anem a votar. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?