Tuesday, October 31, 2017

 

NO HI HA PARAULES- art. Blogesfera socialista

NO HI HA PARAULES.
Sincerament, no hi  ha paraules per descriure el tram final del procés, si és que ens hi trobem, perquè pel camí ja no sé què ens hem deixat, o hem perdut.  Cada vegada estic més convençut de la total improvisació del procés, des del seu inici, fins avui mateix. Els fets, van desmuntant la idea de que algú havia planificat un guió , i aquest guió tindria tot previst i controlat, des dels més grans esdeveniments, fins els més petits.
No, la realitat ens indica que s’ha anat fent sobre la marxa. Primer una manifestació en motiu de la Diada; a la vista de la gran afluència, se’n prepara una altra, i es decideix tirar endavant un procés independentista, plantejant-lo com una mena de caminada d’escoltes, amb una gimkana inclosa. Per arribar a la independència, es proposa saltar uns quants obstacles, cap de realment important, i ja està. Ja haurem arribat a la Itaca somiada, en forma de paradís terrenal, on ens esperarien totes les potències del món mundial, amb els braços oberts.
Si pel camí apareixien discursos realistes, se’ls titllarien de mals catalans, o simplement de persones venudes a l’espanyolisme més ranci. Amb TV 3 per bandolera, Catalunya radio a les esquenes, i altres mitjans , degudament subvencionats, era suficient per sumar adeptes i vendre el producte, en dosis diàries. Cada cert temps, calia programar un moment èpic o històric, i així de jornada en jornada, fins a la jornada final. La de la independència.
Per remoure els obstacles, res millor que unes quantes persones, degudament investides de valents lluitadors per les llibertats. Persones capaces de saltar-se les lleis, els reglaments del Parlament, l’Estatut d’Autonomia i per descomptat la Constitució espanyola. Res ni ningú havia de parar el tren cap a la independència, de manera que si la presidenta del Parlament havia de trinxar la legalitat catalana, ho podia fer, perquè era per un fi major, com era alliberar-se de les lleis que havíem fet els parlamentaris, dels anys 90 i 2000.
I res millor, per fer front al pèrfid govern central que fer ús de l’astúcia catalana. Antigament havíem tingut els Almogàvers, ara els hem substituït per l’astúcia diària. Una astúcia que permet capgirar les lleis, i fer dir que si no tens 90 diputats per canviar-les, ho fas amb 72 que, de fet, valen per 90. I ja està, tema resolt. I si cal posar en marxa les lleis aprovades, però al cap de quatre dies, es vulneren, no passa res, perquè son nostres. I si son nostres, en fem el que volem. Apa, a qui no li agradi que s’hi posi fulles.
I la valentia, calia mostrar-la, en tot lloc i moment, per això res millor que emmascarar totes les declaracions i propostes, sota paraules que ningú entengués. Això sí escrites en català, però encriptades, per així dir el que no deien, i aparentar que sí deien el que volíem que diguessin. Ja m’enteneu, suposo ? I perquè tothom vegi que no tenen por a votar, demanen la urna per poder votar en secret, sense mostrar la papereta, no sigui que algun tafaner vulgui saber què vota cadascú.
I votat ja ,el que volien votar, es comprova que no s’ha votat el que s’havia llegit que es votaria, de manera que al final la DUI sembla que s’hauria votat, sense realment estar segurs d’haver-ho fet, per això tampoc ningú publica el text votat, per evitar tafaneries inútils, llegint el DOGC.

Per acabar de reblar el clau, res millor que marxar del país i anar a descansar en altres climes i ambients, deixant mig govern aquí i l’altre, allà. El guió ha estat seguit al peu de la lletra, segons amb qui es parla, de manera que som nosaltres, els simples mortals, els que no l’hem entès o els que critiquem unes maneres de fer, per no haver-les vistes mai, en cap altre país del món. La innovació suposa trencar motlles, i a fe que en pocs dies s’han trencat tots els que existien en el món mundial. Acabo, sense saber on estem, a nivell de procés, però no tinc cap mena de dubte de ser sorpresos amb alguna altra innovació, que passarà a la història, com tot el que ja hem vist. Qui creia que ho havia vist tot, no havia comptat amb els guionistes del procés i del govern. Encara no atisbem el THE END.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?