Sunday, October 29, 2017

 

EL FRACÀS DEL PROCÉS- art. Nació Digital Solsona


EL FRACÀS DEL PROCÉS.
Aquest matí de dilluns, dia 30 d’octubre, tothom podrà comprovar els efectes del fracàs del procés, en aquelles mesures més visibles, de l’aplicació de l’art. 155, però també en aquelles molt menys visibles, però més efectives ,de cara a fer complir els seus efectes.
Avui es comprovarà la destitució del govern, la dissolució del Parlament, i l’inici del compte enrere , de cara a les eleccions del 21 D. Ja hem pogut veure el canvi en la cúpula dels Mossos d’Esquadra, la retirada dels retrats de l’ex president, en les dependències oficials, així com la de vehicles i escoltes oficials, a tots els ex consellers, excepte a l’ex president, per entrar en vigència el protocol, destinat als qui han ostentat la màxima representació de la Generalitat.
Però, tot i les proclames fetes per Puigdemont, i algunes insinuacions de Junqueras, el més efectiu per fer complir les resolucions, és la presa de control del Centre de Telecomunicacions, des d’on es desactiven les signatures electròniques de tots els membres del govern, alts càrrecs, i demés organismes oficials de la Generalitat. Com també s’han dissolt les mal anomenades “ambaixades”, excepte el centre oficial a Brussel·les.
No m’estendré en les mesures aplicades o a punt d’aplicar, per fer efectiu el compliment de la legalitat. Avui, no hi ha motius per l’alegria ni la satisfacció, d’uns i altres. Avui podem constatar els resultats d’un fracàs de la política , amb dures conseqüències per a tots. Haver arribat a la situació en que ens trobem, és el resultat, d’un gran nombre de despropòsits que podríem fer retrocedir a 12 anys enrere, quan es va decidir redactar un nou Estatut, i el PP, ho va aprofitar per fer una dura campanya en contra. Després varen venir múltiples despropòsits, allà, però també, aquí.
Estic cansat de repetir que el nacionalisme necessita adversaris, enemics externs, per a justificar-se i arrelar. I si troba el camp abonat, per culpa d’actuacions insensates, com moltes de les que hem vist, la llavor creix i es multiplica. Hi ha hagut errors immensos, procedents del govern central, i han vingut sobre tot de la mà del PP, però també els socialistes han / hem comès errors evidents. Tot plegat, ben aprofitat, s’ha aconseguit mobilitzar persones independentistes de sempre, a les quals s’hi ha ajuntat una xifra molt més rellevant de persones que sense ser-ho, s’hi han sumat per demostrar el grau de descontentament i indignació. Així, hem arribat, on som.
Avui, per a molts, per a la majoria, és el dia de la “gran frustració”. Avui constataran que les promeses fetes, no s’han complert. Avui veuran com l’astúcia desplegada, els tripijocs utilitzats, les paraules emmascarades, les jornades èpiques o històriques, han donat pas, a la crua i dura realitat. Avui s’inicia una nova etapa, per sort curta, de cara a retrobar la normalitat perduda, mitjançant unes noves eleccions al Parlament de Catalunya.
Tots, tenim la gran responsabilitat de fer front a la gran frustració, amb seny i serenitat. Es hora de cosir costures trencades o esparracades, sense retrets ni ànims venjatius. Ens interessa a tots, normalitzar la situació, i girar una pàgina de la nostra història, presidida per la rauxa, que ha de donar pas , a una llarga etapa de seny i reconstrucció de consensos i alta política. Durant anys, però , especialment en els darrers mesos, hem assistit a situacions i actuacions mai imaginades, mai previstes, en el Parlament de Catalunya. Dol molt, molt, haver estat diputat en el Parlament de Catalunya, i veure com el propi Parlament vulnera el Reglament i l’Estatut d’Autonomia, al qual tots hem jurat fidelitat. Com dol, trencar amb l’estat de dret, i els principis constitucionals.

Però, aquesta etapa ha acabat, i en comença una altra que ens ha de portar a les eleccions del 21 D. Aquestes,  han de conformar un nou Parlament i d’aquí n’ha de sortir un nou Govern. Ens queden 52 dies per preparar-les i buscar els millors candidats. Avui, doncs, tanquem una etapa, i en comencem una altra. Hem de saber estar a l’alçada perquè tot torni al seu lloc. Han estat massa anys, massa tensions i pressions, com per ara no dedicar-nos a cosir i curar les ferides causades. Superarem les dificultats, i en sortirem reforçats. N’estic segur. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?