Friday, September 29, 2017

 

SENSE MITJANS EQUIDISTANTS - art. Blogesfera socialista

SENSE MIJTANS EQUIDISTANTS. NI OBJECTIUS, NI FIABLES.
Fa més de tres anys, vaig decidir no sintonitzar TV3, ni cap altre dels mitjans públics de la Generalitat, per considerar-los totalment tòxics, a nivell informatiu. El mateix he fet amb algun altre del Grup Godó. Punt Avui, etc. I per causes semblants, el mateix m’ha tocat fer amb els lligats a TVE, 13 TV, etc.
Portem un bon nombre d’anys en que les informacions venen totalment decantades cap un bàndol o cap a l’altre, en funció de la dependència directa d’aquests mitjans, respecte el govern de torn. I tant manipulats estan uns, com els altres, de manera que cal anar a buscar informació objectiva, en ben pocs llocs.
Només la recerca de mitjans d’informació variats, contrastats, i fiables, permet fer-se una idea aproximada de la situació real del país , i la seva gent. Es increïble el grau de partidisme i sectarisme existent en mitjans de comunicació públics, pagats amb el diner de tots i que en canvi es dediquen a adoctrinar els usuaris. Per raons de pràctica lingüística, acostumo a mirar els noticiaris de diversos canals estrangers. Francament estan ben lluny de la propaganda diària a la que estem sotmesos.
Aquesta constant i permanent adulteració de continguts, explicacions sesgades de la realitat, enverinament d’opinions i fets, produeix efectes molt perjudicials a la societat. A més, la repetició, l’amplificació i la constància en l’activitat propagandística, ajuda a crear un estat d’opinió clarament decantada cap els objectius perseguits pel govern de torn. En aquest cas, cap a l’independentisme, mostrant actituds i fets del govern central, tant distorsionats i tant exagerats com faci falta, con tal serveixi als fins perseguits.
I no gaire lluny , els hi van els mitjans estatals, amb l’ús de similars tàctiques i tècniques, mitjançant les quals , aquí hi ha actituds i comportaments diabòlics. Uns i altres juguen amb foc, i procuren allunyar les simpaties mútues, conscients de que la desconnexió passa per allunyar els contrincants i fer-los especialment rebutjables , a la vista dels altres. La feina i perseverança, durant anys, d’aquesta manipulació produeix efectes contundents. Els tenim ben a la vista, i son palpables en qualsevol acte de la vida quotidiana.
Recordo els temps llunyans en que tots somiàvem per tenir el model BBC a Catalunya , i lògicament, a Espanya. Son somnis, i continuaran sent somnis, mentrestant no entri un govern autènticament d’esquerres que consideri la informació objectiva com un dret essencial de tots els ciutadans. No hem tingut mai, un període mínimament llarg, de gestió no partidista. Es més, en els darrers anys s’ha incrementat l’afany de manipulació i propaganda, ja no solament en els informatius diaris, sinó en tots els programes, en general.
Ho podem veure en les tertúlies, amb tertulians, molt ben elegits per enviar els missatges desitjats. Res de persones independents, amb criteris propis, no lligats a cap mitjà en concret. No, aquests no tenen vida. Els que son contractats, i ben pagats, ho son per a defensar les idees del govern, no per exposar idees pròpies o llençar crítiques a les accions dutes a terme. Aquest empobriment, aquest desert en la crítica i control de l’acció política ens porta al pensament únic actual. O estàs amb ells, o estàs en contra. I d’aquí, un pas, a ser considerat bon català o mal català. No hi ha equidistància ni crítica. Es vol sotmetiment i riure les gràcies als qui prenen les decisions. No és estrany el grau de crispació i polèmica que estem vivint perquè tirar gasolina al foc, és molt més fàcil que no pas fer de bomber. I ara necessitem bombers i no piròmans.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?