Wednesday, September 27, 2017

 

SENSE GOVERN. SENSE PARLAMENT- art. blogesfera socialista


SENSE GOVERN. SENSE PARLAMENT.
Portem 5 anys seguits ,de situació excepcional, en quan a govern i en quan a Parlament. Això no ho aguanta ni el país més ric de la Terra, i no sembla pas que nosaltres estiguem en aquest pòdium. Des de la deriva del president Mas cap a l’independentisme, el govern actua només de cara en fora, a la galeria, i no de cara en dins, de manera que tothom s’ha adaptat a una situació de no fer res, a mig i llarg termini. Només, l’estrictament indispensable per passar el dia, la setmana o el mes.
Tots els alts càrrecs, tenen la vista posada en els mitjans de comunicació i en les mobilitzacions permanents del govern, deixant enrere la tasca de governar. Aquesta situació provoca una paràlisis de les decisions i deixa per a més endavant, resoldre qualsevol tema que es plantegi. Pels qui estem al capdavant dels ajuntaments, amb necessitats de fer tràmits i gestions, davant la Generalitat, és inútil pretendre resolucions ,a curt i mitjà termini. I per descomptat, res , a llarg termini.
Què vol dir això ? Doncs que estem sense govern, en el sentit estricte del mot. No hi ha un govern pròpiament dit, sinó més aviat una colla de persones, dedicades a l’agitació política, que no tenen temps per dedicar-se als càrrecs que ostenten. Si els qui estan al capdavant no tenen temps per administrar, què han de fer els qui estan per sota ? Doncs, vegetar. Esperar nous temps, noves circumstàncies i evitar prendre decisions individuals, que podrien ser no compartides pels qui estan de manifestació. El resultat, és la paràlisis de l’administració.
En aquests moments, qualsevol tema rellevant, lligat a la creació d’empreses, obtenció de llicències, modificacions urbanístiques, etc, tenen un recorregut ,més propi d’un país del Tercer Món ,que no pas de la UE. Els tràmits es compten , ja no per mesos, sinó per anys. Però, a més, amb poques garanties de resolució positiva, per quan es poden trobar immersos en una maranya d’informes, contra informes, dictàmens, i resolucions que li poden costar un ull de la cara, i acabar en res en concret. Es a dir, si algú em demana parlar clar, li he de recomanar esperar un temps per veure com acaba tot el conflicte, abans d’iniciar gestions que ningú pot garantir.
I si el govern està en aquesta situació, la del Parlament no és millor. De fet, és lògic que si el govern no funciona, tampoc ho faci el Parlament on ha de ser controlat, impulsat i legislat. Aquests dies el Parlament està tancat, amb l’excusa de que el país està en campanya electoral, tot i està suspesa, però com que uns funcionen amb una legalitat i altres, amb una altra, cadascú fa el que li sembla, i així estem.

Qualsevol tema portat al Parlament, no té la tramitació habitual perquè també té el cap en un altre lloc. La presidenta recupera el paper d’activista i deixa el Parlament a la seva sort. Això vol dir que també allà, tothom està mig de vacances ,a l’espera de que retornin els diputats i reprenguin la feina. Però com que la feina està encaminada a l’agitació, no hi ha temps per les tramitacions habituals i normals en una seu parlamentària. En resum, que el Parlament ha deixat de tenir utilitat, i s’ha convertit en un simple espai de ressonància pels partits polítics, en comptes de la seu on resoldre els problemes del poble català. Ningú fa la feina que li pertoca, ni per la qual va ser elegit. Així va el país i així justifiquen els seus càrrecs. Sinó es convoquen eleccions d’immediat, els danys seran immensos. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?