Friday, September 01, 2017

 

ELECCIONS, JA ¡ - art. Blogesfera socialista


ELECCIONS, JA  !
De la revolució dels somriures, promesa, a l’inici del procés sobiranista, hem passat a la revolució dels cops d’efectes, anades i tornades, ,males formes, imposicions , trencament de l’estat de dret, i desgavell generalitzat respecte què es vol fer, i com es vol dur a terme.
A dia d’avui, ningú, ni els propis impulsors i promotors, tenen la més mínima idea de cap on volen tirar per complir la promesa de votar el dia 1-O, i de com implantar una imaginària república catalana. El paper ho aguanta tot, i hem pogut llegir l’anomenada Llei de Transitorietat, plena de brindis al sol, i de propostes que res tenen a veure amb el funcionament normal d’un estat de ple dret.
De fet, el primer que pretenen és trencar amb l’actual estat de dret, per crear-ne un de nou, sense cap base legal, ni cap model extrapolable a d’altres països de la UE. Es fan afirmacions i propostes , tant enrevessades i tant fora del nostre context, que seria interessant saber  qui les ha redactat, per conèixer el grau de titulació jurídica, per comprendre la seva formulació.
No és estrany el sopar confidencial ( ho era tant, que ja sabem fins i tot el que varen menjar) a casa de Jaume Roures, per part de representants d’ERC i Podemos, per tractar el tema del simulacre de votació del dia 1-O. S’ha filtrat que la principal petició d’Oriol Junqueras va ser la de demanar a Podemos i al seu soci a Catalunya, Catalunya sí que pot, de fer anar a votar a la seva gent.  Tem una baixa participació, fins i tot més baixa que el 9 N, i això trauria força al moviment.
El que no explica Oriol Junqueras és el dispositiu preparat per anar a votar com sempre. I tampoc explica el que va sent ja habitual, en molts pobles i ciutats. El desacord de molts votants del PDECAT i ERC, amb els moviments del procés. Una cosa era la revolució dels somriures, i el compromís de fer les coses , bé. Amb claredat, transparència i  valentia, tot a l’inrevés de com s’estan duent a terme. Si s’arribés a votar el dia 1-O, molts no hi anirien, en desacord a com s’estan fent les coses.
Però, és que tampoc el simulacre, té cap possibilitat de tirar endavant. Un pols a l’Estat, és un pols perdut, i ben aviat ho veurem. D’aquí que el millor és preparar-se per a noves eleccions al Parlament de Catalunya , de les que en pugui sortir una nova composició, sensiblement diferent. Es el que necessita el país, el més aviat possible.
No es pot tenir tot un país, pendent dels constants canvis de guió, d’un govern que no governa, i només està pendent de quina sortida busca al problema del dia, en que s’ha ficat. Estem 5 anys sense govern efectiu, i un país no pot estar tant de temps abandonat. El que toca és convocar eleccions, i començar una nova etapa, en la que s’exigeixi canvis importants en les relacions govern central- Generalitat, però mantenint-nos dintre de l’estat de dret.

Eleccions ja ! i que cadascú doni el seu vot a qui cregui pot encarar el futur amb millors perspectives pel país. Aquesta sí és una sortida democràtica, i no les que propugnen els partits independentistes.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?