Tuesday, August 15, 2017

 

PETICIÓ SOBRE HORARIS - AIMS SOLSONA- art. Nació Digital Solsona


PETICIÓ SOBRE HORARIS, A L’AIMS DE SOLSONA.
AIMS ( Acadèmia Internacional de Música de Solsona). Una magnífica iniciativa musical , sorprenent per la qualitat, diversitat i territorialitat , amb una constància admirable que fa que celebri la seva l6 a edició. Aquest any, hi participen 72 alumnes d’arreu del món. Faig aquesta introducció pels qui no coneguin encara aquest projecte, animant-los a entrar en el seu web i participar-hi, assistint als concerts ,o finançant la iniciativa.
Sóc “usuari” habitual des de fa uns quants anys, i sento una sana enveja quan veig alumnes ben joves, capaços d’interpretar amb notable mestratge ,obres destacades dels principals compositors mundials.
La petita ciutat de Solsona es transforma aquests dies en constants anades i vingudes de joves estudiants que tant aviat van a assajar, com organitzen concerts a l’aire lliure, o en alguns llocs emblemàtics del municipi, i municipis veïns.
Tinc, en agenda, uns quants d’aquests concerts, a Solsona mateix, o en algun dels municipis propers. Amb tot, em permeto, de cara futures edicions ,obrir una reflexió sobre els horaris de determinats concerts. Per pròpia experiència sé, quan difícil és, programar a gust de tothom. Això és impossible, però no sé si el que exposaré pot servir per modificar alguns dels horaris actuals.
Pels qui venim de fora, els concerts a les 10 de la nit, son de molt difícil assistència. Siguin a Solsona, Cardona, Navès o Sant Llorenç, per posar alguns exemples. I fins i tot diria que pels propis habitants d’aquests municipis, no sé si els agradaria més avançar-los a hores més adients, com pot ser a les 6 o a la 7 de la tarda.
Venint de fora, és lògic, descartar alguns dels concerts perquè la tornada, en plena nit i amb carreteres estretes i plenes de revolts, no agrada a gaire ningú. No m’atreveixo a assegurar que l’avançament d’horari portaria molta més gent. Cada poble sap els costums dels seus habitants, però també és cert que els concerts es nodreixen de persones de molts altres indrets que busquem oportunitats com aquestes, per escoltar un bon concert, en llocs emblemàtics de la comarca.
Bé, apunto aquesta reflexió que ja m’he fet en anteriors ocasions, i que he tingut ocasió de comentar-la amb alguns altres assistents. Pels de fora, els horaris de tarda, son ideals. Ara bé, correspon als organitzadors, decidir si es poden fer canvis, o no.

En quan al projecte, felicito de nou, els impulsors i mantenidors d’una iniciativa com aquesta perquè demostra, poder portar la cultura musical de primer nivell a l’interior del país, obrint-lo a tot el món. I permet gaudir d’una programació de concerts , durant 15 dies, com mai hauríem pogut somiar. Felicitats i llarga vida. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?