Wednesday, August 16, 2017

 

PARTIT ARREGLAT - art. Blogesfera socialista

PARTIT  “ARREGLAT”.
Els partits independentistes volen organitzar, un simulacre de mobilització, el proper 1-O alterant clarament les regles de joc, fins arribar a una manipulació escandalosa del sistema tradicional de votació. En contra del que diuen, que volen una votació COM SEMPRE, el que veiem és una progressiva deriva cap a un simulacre COM MAI hem vist, ni tant sols el 9 N.
Perquè dic això ? Doncs, perquè en els darrers dies, les principals veus de l’independentisme s’afanyen a avançar que la participació no comptarà, a l’hora de decidir. Es a dir, els és igual si en el simulacre va a votar un 10, 20 o 30% dels votants possibles. S’avancen als pronòstics d’una molt baixa participació, per cansament o per desacord amb la via elegida, i es conformarien amb més sís que nos . Ja està. Si la immensa majoria de catalans es queden a casa, els és igual. L’ìmportant és que qui vagi a votar, digui que sí.
Repeteixo el ja dit , en aquestes mateixes pàgines, dies enrere. Estic convençut de que una votació a l’ús habitual, no tindrà lloc. En tot cas, pot haver-hi un simulacre de consulta en determinats moments i llocs , però sense comparació possible amb una votació a l’ús democràtic.
Però, tornant al principi. Hagués estat desitjable guardar les formes i procurar fer bé les coses ni que sigui per demostrar sensibilitat democràtica, i capacitat organitzativa. No és de rebut, rebregar el Reglament del Parlament, per poder fer i desfer, a gust dels independentistes, encara que aquests no suposin els dos terços de la Cambra Catalana, com és requerit. Tampoc és de rebut, parlar en nom de tots els catalans quan els dos partits independentistes representen un 47% dels votants, i la resta de partits tenen més vots.
I posats a criticar els fons i les formes de les modificacions proposades, l’àrbitre del simulacre de votació, no seria del poder judicial, sinó elegit pel propi govern o una part del Parlament, per tant no representaria la totalitat de les forces polítiques, sinó solament als independentistes. Mala cosa per vendre a nivell internacional, si queda clar que l’àrbitre està decantat per una opció concreta.
I els independentistes estan disposats a jugar el partit, sense la participació del contrari. Es una bona manera de “guanyar” el partit. Volen convocar partit, sense contrincant, amb l’àrbitre comprat i amb les regles de joc seves, sense acceptar les generals, i deixant que voti qui vulgui, sense imposar cap percentatge concret. Amb un 5 o 10 %, estarien disposats a tirar endavant el procés independentista.

Bé, poc a poc van apareixent contradiccions, interrogants, inquietuds i dubtes sobre si , en aquestes condicions, es pot organitzar un simulacre de votació pel 1-O. Els constitucionalistes tenim clar que no hi podem participar. Ara toca decidir-ho als independentistes. Estan atrapats per les seves promeses i compromisos, però la única maquinària electoral que s’ha de posar en marxa és la de les eleccions al Parlament de Catalunya. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?