Monday, August 28, 2017

 

EL PODER DE L'ODI - art, Nació Digital Solsona

EL PODER DE L’ODI.
Ens ha de preocupar, i molt, el foment i l’increment de l’odi, que es constata, en una part de la societat catalana, envers tot el que s’assimila a Espanya. En aquesta paraula, hi ha una nebulosa de conceptes, coses, tradicions, llengua, política... passat i present, que justificaria voler-ne marxar, en qualsevol moment i de qualsevol manera. No importa trinxar la democràcia, si la justificació és la “llibertat, d’un imaginari “poble oprimit”.
Vaig assistir a la manifestació de dissabte, en record a les víctimes dels atemptats a Barcelona i Cambrils, amb l’esperança de viure una comunió de pau, entre tots els assistents, i una demostració de falta de por, vers qui ens volen pertorbar la tranquil·litat, i les maneres de viure. Molts hi anàvem amb aquest esperit, però un sector important , hi anava amb altres intencions. Per aquests, l’important era poder fer onejar banderes partidistes, aliens a la petició de no portar banderes i fer un acte conjunt. No, ells hi anaven per atacar al “Borbó”, i al govern central, cridant, xiulant o mostrant pancartes que res tenien a veure amb la convocatòria de la manifestació.
Un mal lloc i un mal moment per a demostrar el seu rebuig a les polítiques del PP, o a la figura del Cap de l’Estat. No és estrany, que un cop més, la premsa internacional es faci creus de com una manifestació de solidaritat es pot convertir en un acte nacionalista / independentista. Per sort, érem més els qui, sí hi anàvem per demostrar la solidaritat amb les víctimes i la ferma decisió que ningú ens trencarà el nostre estil de vida.
Però, tornant al principi, hi ha nervis en el món independentista, a la vista de la manca de tremp i mobilització, per encarar el 1-O. Alguns creuen que la via per aixecar ànims i aconseguir una mobilització general, és per mitjà de la crispació i la provocació, pensant en una reacció “excessiva” del govern central, que permeti la dinàmica acció – reacció, que en el passat ha donat bons fruits.
En aquest joc diabòlic, el factor odi, és important. S’han fet accions molt rellevants en aquest foment de l’odi, amb ús i abús dels mitjans de comunicació públics de la Generalitat, i amb altres de privats, generosament subvencionats amb diner de tots els catalans. Repetir fins a la sacietat determinades consignes, acaba fent forat, i si a més alguns del PP , o d’altres partits, piquen l’ham, encara més.
Es el joc dels disbarats, però hi estem ficats, vulguem o no. De fa temps, però ara s’incrementa la pressió , per obligació del guió que no permet contemporitzar més. O caixa o faixa, i no importen els medis ni els mitjans. Tot val per atacar l’enemic, i l’enemic és interior i exterior. L’exterior sembla molt clar, amb uns partits i personatges concrets, però l’interior arriba a ser tot aquell que no combrega amb l’esperit independentista. Qui no està amb ells, està en contra, i ha de ser apartat i foragitat.

Doncs, bé, ara toca ser valent i coherent, i no acceptar les regles d’una minoria. Sí, repeteixo, una minoria. La majoria de catalans no som independentistes, com ho demostren els vots aconseguits pels partits constitucionalistes. I no es pot canviar el Reglament del Parlament, sense disposar dels dos terços dels parlamentaris, ni modificar les lleis sense aquest quòrum, i sempre d’acord amb els preceptes de la Constitució i del propi Estatut d’Autonomia. Així estem, i així ens mantindrem. Qui vulgui trencar amb la democràcia, que ho intenti, però no amb els nostres vots ni la nostra participació. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?