Tuesday, August 22, 2017

 

DISSABTE, CAP A BARCELONA - art. Nació Digital Solsona


DISSABTE, CAP A BARCELONA.
Hem viscut una setmana, amb fets i imatges que mai més s’esborraran de la nostra ment. La violència gratuïta, importada d’altres latituds, ens ha colpejat en el moment més inesperat, i en el lloc més emblemàtic del nostre país. Tots estem commoguts i afectats pel dolor causat, i per la incomprensió davant accions com aquesta, portades a terme per joves adolescents, amb total desconeixement dels familiars i amics més propers.
Per raons de veïnatge, conec Ripoll , tant o millor que Berga, i puc assegurar que l’impacte ha estat immens. Qui més, qui menys, en coneixia algun dels protagonistes, i especialment tots aquells que havien anat a escola o a l’institut amb ells. Des de professors , a companys de classe,  se’ls fa difícil imaginar com poden donar el pas de joves normals i corrents, a terroristes immisericordiosos envers nens, dones i homes, per complir una venjança inexplicable.
Costarà molt, retornar a una certa normalitat, a nivell de país i a nivell de municipis on la població magrebina té una presència notable. La desconfiança, produeix males pràctiques, i dificultarà la interrelació entre comunitats, tirant per terra molta de la feina feta, en els darrers anys.
Però, també ha d’haver-hi una major supervisió en el col·lectiu dels imams, per evitar el proselitisme cap accions violentes, o cap a radicalismes religiosos. Un porta a l’altre, i en països del nostre entorn, s’han dut a terme actuacions que convindria imitar i importar. Tots sabem que fomentar el fonamentalisme, porta al fanatisme, i en el marc del fanatisme és molt fàcil derivar cap accions contra els considerats adversaris, o directament enemics.
De tot el viscut, només queda el consol, de saber que l’atzar , per una banda, i la bona actuació policial, per l’altra, han fet possible uns danys molt menys quantiosos dels que hi podia haver hagut. De totes maneres, la lliçó, ha de motivar canvis importants en un bon nombre de costums, tradicions i hàbits, en pobles i ciutats.
I quan tot sembla haver passat, és hora de mostrar la fermesa en les nostres institucions i model de vida, i per això s’ha convocat manifestació per aquest dissabte dia 26, a les 6 de la tarda, en el Passeig de Gràcia, de Barcelona. Es un bon lloc i moment per mostrar la unitat, contra la barbàrie, i enviar cap enfora la imatge d’un poble, un país, un estat que no claudicarà mai.

Els impulsors, directes i indirectes, d’accions com les patides, aquests dies, han de tenir clar que contestarem de forma contundent i no ens sotmetrem a cap règim de por. No tenim por, ni volem , la tinguin altres ciutats i països del món. Per aquest motiu, tothom qui pugui, vagi a Barcelona i suma la seva presència a desenes de milers de persones que faran el mateix. I qui no pugui, ho pot fer, enviant missatges a les xarxes socials. Ens veiem a Barcelona, el dissabte, sense cap por a continuar lluitant per la vida i per la pau.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?