Tuesday, August 08, 2017

 

CARRERA DE DESPROPÒSITS - art. Nació Digital Solsona


CARRERA DE DESPROPÒSITS.
La dura carrera per demostrar qui és més agosarat, més desvergonyit, més contundent, en demostrar la fe en la independència , obliga a una batalla diària entre consellers i diputats de l’antiga Convergència , amb els d’ERC i la CUP.
La darrera mostra la tenim en el Conseller Rull, dient que no pensen acatar cap resolució del Tribunal Constitucional, perquè considera el Parlament de Catalunya, legitimat per aprovar qualsevol llei, i el “dret d’excepció” permet, fer la resta. La resta vol dir, fer el que es vulgui quan es vulgui, passant per damunt del Reglament del Parlament, de les lleis “espanyoles” i si convé ,de les del món mundial.
Davant d’aquests arguments, qualsevol persona d’esperit democràtic, no té res a fer. Impera el fanatisme i el despreci a l’estat de dret, sota el principi de “si t’agrada bé, i sinó, també”. Han posat la roda en marxa i no hi ha qui l’aturi. Pensen ells. Altra cosa serà, el resultat d’aquesta fugida endavant, d’aquí a un mes ,o mes i mig.
Vistes com estan les coses, em dona la sensació que els independentistes estan dintre d’una bombolla, creguts que tothom pensa i actua com ells. Han lluitat tant, han explicat tantes coses, han fet tants discursos i tants viatges pel país que no poden imaginar el cansament de la gent, ni l’esgotament de molts dels arguments per voler trencar amb la legalitat i suspendre els més elementals drets democràtics.
Consideren arribat el moment culminant, el moment tant esperat que és impensable tirar enrere, frenar o contemplar altres alternatives. La jugada està feta, i ja no té retorn, pensen ells. I aquest pensament els porta a imaginar una rebel·lió popular contra qui gosi posar ordre al desgavell legislatiu que volen emprendre. No es poden imaginar el qüestionament dels passos donats, i encara menys, dels camins decidits per assolir la votació del 1-0. Poc importa estigui tot per fer, i res sigui mínimament, segur. Confien en el poder del poble, i el poble sabrà resoldre els problemes que puguin sorgir. I ja està. Qui no es conforma, és perquè no vol.
Ara bé, aquesta carrera de despropòsits, és la pitjor via per animar la gent a participar. Hi ha indignació envers el Madrid polític, envers el president Rajoy, envers múltiples persones del PP o d’altres partits que no han entès el malestar de la majoria de catalans, però d’aquí a acceptar el trencament de l’estat de dret, hi ha un abisme. Els catalans son, som, profundament demòcrates, i ens agrada fer les coses bé. No compartim molts dels arguments ni actuacions dels partits independentistes per no respectar les lleis vigents. No n’hi ha prou en dir que estem indignats, o que ens han maltractat, per justificar el trencament de la legalitat vigent.
No es pot justificar la creació d’una altra realitat legal, fent del Parlament de Catalunya, una Cambra parlamentària d’un país independent, de cop i volta, sense el compliment de cap dels requisits exigits en el dret internacional. Es per això que s’equivoquen els independentistes si creuen tenir al darrere a totes les persones que confien en fer-la realitat. No de qualsevol manera. No per qualsevol via, ni qualsevol preu.

I pobres de nosaltres si , de cop i volta, els actuals partits ens haguessin de governar. Les tibantors, i batalles fratricides dintre de Junts pel Sí, i dintre del propi govern de la Generalitat, son de prou  entitat com per recomanar la convocatòria de noves eleccions, i la retirada d’alguns dels protagonistes d’aquesta via , sense sortida. 

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?