Friday, August 04, 2017

 

AGITAR L'AMBIENT, AGITAR LA GENT - art. Blogesfera socialista

AGITAR L’AMBIENT, AGITAR LA GENT.
Entrats, en el que se suposa és la recta final, prèvia al simulacre del dia 1-0, els partits independentistes necessiten agitar l’ambient, i amb ell, a la gent, si volen obtenir un resultat mínimament millor que el 9 N.
De moment, hi ha massa calma i tranquil·litat, en comparació amb els mesos previs al 9 N ,quan l’ambient bullia d’interès i ganes de participar. S’han obert les inscripcions per anar a la mobilització de la Diada, i pel que he pogut saber d’alguns dels punts, la norma és de calma total. Es cert que estem a principis d’agost, temps poc adient per pensar en la Diada i en fer plans tant avançats.
De totes maneres, no tothom se’n va de vacances i podrem assistir a les constants diatribes entre membres del govern de la Generalitat, amb els del govern central, i viceversa.
Pel que fa el 1-0, tot sembla indicar que s’assemblarà més a una repetició del 9N que no pas a una votació, de caràcter universal, com pretenen els independentistes. No deixa de ser curiosa la manca total de programació, per part de la Generalitat, quan volen que el 1-0 sigui una còpia exacta de qualsevol dia de votació . Jonqueras ha repetit, fins a la sacietat, que aquell dia tot serà, com sempre. Bé, doncs, a aquestes alçades no veig que res s’assembli a com sempre, havíem hagut d’actuar.
Tanmateix , la necessitat de quedar bé, obliga els independentistes a moure fitxa i a mirar d’encrespar els ànims del govern central. Saben que la calma i tranquil·litat els va a la contra, i necessiten agitar l’ambient, per agitar a la gent. Si no hi ha mobilització, no  hi ha participació, i no s’ho poden permetre. El problema és com fer agitació sense caure en la provocació , ni trencar els límits de la legalitat, per fina que sigui.
Així estem, a dos mesos del gran repte. No acabo de veure possible, un tipus de participació semblant a la del 9N, perquè no hi ha la planificació ni les previsions que hi havia en aquell moment. Es a dir, ni s’han demanat locals, ni s’han preparat voluntaris, ni es disposa del cens, ni del material indispensable, ni de tot allò mínimament essencial per poder votar. No ho entenc, ni em puc imaginar, de cop i volta, resoldre tots aquests interrogants en uns pocs dies del mes de setembre.
Què pensen fer, aleshores ? No sé si ho saben ells mateixos, però semblen esperar la reacció del govern central, per actuar. Ara bé, la simple acció – reacció no resol la problemàtica de com organitzar el simulacre, de manera que alguna altra cosa han de fer. I molt em temo que a la vista de les accions judicials empreses, per part del govern central, decideixin canviar de guió, i anar cap una DUI ( Declaració Unilateral d’Independència) en comptes de la votació. Ho justificarien dient que la força de l’Estat ha impedit donar la veu al poble....
Com podem veure, cada dia que passa, és menys clar de com es durà a terme el simulacre, però de moment toca agitar l’ambient, per agitar la gent, i evitar la desmobilització creixent que va apareixent, degut al cansament, als constants canvis de guió, a les improvisacions i a les diferències entre partits. En aquest ambient, el que ens toca demanar als constitucionalistes, és no caure en l’agitació i simplement esperar el triomf de l’estat de dret, fent un ús prudent de les eines que es tenen, alhora que es preparen accions pel 2-0 com les que anuncien PSOE i PSC, a nivell parlamentari. Si algú en té algun dubte, pot entrar en el web del partit socialista i veure les iniciatives parlamentàries preparades per entrar en el Registre del Congrés de Diputats, tant bon punt reprengui l’activitat. Aquesta és la via de sortida a la complexa situació que vivim.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?