Monday, July 24, 2017

 

DOCUMENTAL, LES CLAVEGUERES DE L'ESTAT, PER A QUAN LES CLAVEGUERES DE LA GENERALITAT ? - art. blogesfera socialista.



DOCUMENTAL- LES CLAVEGUERES D’INTERIOR- LES CLAVEGUERES DE L’ESTAT.
PER A QUAN  - LES CLAVEGUERES DE LA GENERALITAT ???
Aquests dies, està d’actualitat el documental realitzat per l’empresa MediaPro, sota el títol de “Les clavegueres d’interior” amb el subtítol “Les clavegueres de l’Estat”. He de reconèixer que encara no l’he vist, tot i tenir-ne referències, crítiques i comentaris, de diversos mitjans de comunicació. Ha estat passat dues vegades per TV3, i també ha donat la volta al país, sota diversos formats.
Em sembla molt bé, la recerca de material comprometedor sobre l’acció de govern de tots els governs del país. Totes les institucions han d’estar supervisades i controlades, pels organismes competents, que per això hi són, però també han de poder ser estudiades i investigades pels ciutadans, o per qualsevol periodista o mitjà de comunicació.
Democràcia significa govern del poble, i el poble ha de poder saber com es gestionen els seus diners, com es planifiquen els projectes de futur, quines persones prenen les decisions , com les prenen i quines repercussions tenen de cara el nostre esdevenidor.
Per això, m’agradaria tenir altres documentals, d’altres realitats del nostre país, i fossin passats per mitjans de comunicació caracteritzats per un control absolut, pel govern de torn.
A Catalunya i a Espanya, tenim molt pocs, però, realment molt pocs, mitjans de comunicació independents. Ho he dit en anteriors ocasions que els públics catalans, sota el control de la Corporació Catalana de Radio i Televisió ( CCRTV) son sectaris a més no poder. Cap mena d’objectivitat ni imparcialitat. Tot passa per l’adreçador dels controladors imposats pel govern. A nivell estatal, podem dir el mateix. En quan als privats, el noranta per cent, volen estar bé amb el govern de torn, i rebre les subvencions i prebendes, corresponents. Res de posar en perill aquesta sintonia, amb crítiques i documentals, inadequats.
Tornant al principi. Si inacceptables son determinats comportaments del govern central, igualment inacceptables han de ser els que afectin el govern de la Generalitat. Si hem de ser crítics, i objectius, siguem-ho sempre i en tot lloc. Es el que procuro fer en el meu cas concret quan veig o sento determinades coses. I puc dir que durant 4 legislatures en el Parlament de Catalunya em vaig fer un fart de denunciar males gestions, males pràctiques i mal govern. Ho he continuat fent, després, però ara hi ha novetats molt rellevants que no veig tinguin traducció ,en cap documental concret.
Si ara sabem tot el que sabem i ignorem molt del que no sabem, respecte l’ex president Pujol, i família; està a punt de sortir la sentència del cas Palau, tenim la gran escandalera del 3%, la investigació de l’ex secretari general del govern, i ex conseller Germà Gordó, el cas de les ITV, i molts altres temes, semblaria interessant ,des del punt de vista mediàtic i de transparència, que Mediapro, dediqués alguns bons professionals a recórrer els nostres 40 anys de governs autonòmics. Potser apareixerien fets sorprenents sobre l’impossible desconeixement de les actuacions de tantes persones, en els llocs més rellevants del govern de la Generalitat.

També vull recordar que ERC ha estat governant un grapat d’anys. Primer amb Jordi Pujol, després amb el Tripartit, i ara de nou, amb l’antiga Convergència. Ho dic perquè s’estudiï a tothom, per igual. Als socialistes se’ns ha mirat pel dret i pel revés, i totalment just el càstig, si s’han trobat actuacions inadequades, però la independència dels mitjans hauria de fer viable el control, de tot i de tots. Per això, demano, per a quan el documental, Les clavegueres de la Generalitat ? Animo Mediapro, o a qualsevol altra empresa o mitjà de comunicació a fer-lo realitat. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?