Monday, July 17, 2017

 

DIMITEIX EL DIRECTOR GENERAL DE LA POLICIA - art. Nació Digital Solsona

DIMITEIX EL DIRECTOR GENERAL DE LA POLICIA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA.
Aquest matí de dilluns, dia 17 de juliol de 2017, Albert Batlle,  ha presentat la dimissió del càrrec de Director General de la Policia. Era més que previsible la seva renúncia, després de la remodelació del govern, amb la substitució del Conseller d’Interior, Jordi Jané. Un moderat dintre d’un govern que ha de ser inflexible, a l’hora de vulnerar la legalitat vigent, per tal de poder convocar el referèndum unilateral, promès.
Conec Albert Batlle, des de fa prop de 40 anys. Junts vàrem fer un tram de camí, en les primeres i segones eleccions municipals, en tant que adjunt a Política Municipal del PSC. Després, ens vàrem trobar i retrobar múltiples vegades, en llocs tant diversos com l’Ajuntament de Barcelona on ell va ser un dels puntals de Pasqual Maragall, i la organització dels JJOO del 92; a la seu del partit, a la Diputació de Barcelona, i en molts altres fòrums on ens reuníem alcaldes i regidors de tot el país, per resoldre temes comuns.
Posteriorment, i ja en temps del tripartit, va ser Director General de Centres Penitenciaris, moment en que vaig fer de pont entre la seva direcció general, i l’ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, per la proposta de situar-hi el Centre Penitenciari dels Lledoners. Jo era diputat al Parlament, i per tant encarregat de relligar el territori de la Catalunya Central, amb el govern de la Generalitat. Com era habitual en ell, vàrem aconseguir acostar posicions i acordar pactes, beneficiosos per les dues parts.   
Finalment, ja fora del tripartit, va entrar a formar part de la Oficina Anticorrupció de la Generalitat. Un treball de despatx, totalment contrari a la seva personalitat, no en va acostuma a córrer maratons , i a fer exercici d’uns quants quilòmetres, cada matí. Es un home enèrgic, molt treballador i acostumat a fer front a difícils situacions, de manera que quan el varen proposar per Director General de Policia, va acceptar, encantat. Li varen proposar, tot i conèixer la seva trajectòria socialista. Buscaven un perfil professional i ell el tenia, a bastament. Havia deixat el carnet de militant, per anar a la Oficina Anticorrupció, tal com és preceptiu i continua a fora, com era lògic, pel càrrec que ostentava.
A diferència d’antics companys i companyes, a la recerca de poltrona, ell volia servir el país, i donar continuïtat a una activitat professional que l’apassionava. Res a veure amb altres casos que tots tenim al cap.

Ara, no ha volgut trencar amb els principis de legalitat que sempre ha defensat. Un lluitador com ell, un bon coneixedor de l’administració pública i del deure de servir-la, no podia continuar al capdavant d’una de les direccions generals, més delicades i fonamentals d’un govern, oimés quan aquest govern vol iniciar un trànsit cap a la més profunda de les il·legalitats. Una víctima més d’aquest camí cap el no res. Pleguen els més preparats, els més respectuosos amb la legalitat, els més demòcrates, incapaços de sortir de l’estat de dret. Si algú creu poder reeixir en aquest pols contra l’Estat, és que viu en una altra dimensió. Ben aviat ho comprovarem. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?