Tuesday, June 27, 2017

 

ANEM A LES URNES - art. nació digital solsona

ANEM A LES URNES.
Ara que parlem tant de les urnes pel suposat referèndum del dia 1 d’octubre, que no tindrà lloc, millor preparem-nos per anar a les urnes , per elegir un nou Parlament de Catalunya.
Quan, en política, s’arriba a un carreró sense sortida, el millor és elegir nous representants perquè portin el país per nous camins, i nous objectius. La situació actual és molt negativa per a tots les parts. Està provocant conflictes interns i externs, i l’economia se’n ressent , a tots els nivells.
I en un moment en que podríem créixer a bon ritme, la incertesa causa retards en inversions i en decisions estratègiques que podrien ser molt positives de cara el futur, i en canvi, es posposen a l’espera de veure què passa.
Desencallar la situació no és fàcil perquè Madrid no facilita cap nou horitzó, i s’entesta en no moure fitxa, a l’espera que l’adversari caigui desarmat. Una victòria per derrota, produeix ràbia i set de venjança, quan el que convindria seria una victòria per acord entre les parts. Difícil, però possible, a la vista de múltiples enquestes estatals en que va guanyant l’esperit de concòrdia i comprensió d’una realitat catalana, específica i potent.
El problema, ara i aquí, és que alguns tenen pressa, per tirar endavant, encara que el resultat sigui un desastre, i altres, necessiten guanyar temps per ordenar la casa. Ara mateix, el PDECAT no té presidenciable, en cas d’eleccions avançades. Es un greu problema, com per fer tot el possible per aguantar i guanyar temps. Tampoc queda clar qui seria el presidenciable de CSQP, altrament conegut pels Comuns, perquè es mouen a diferents nivells i encara no han consolidat la nova formació política.
Tantes incerteses i tanta precarietat, suposa un greu problema, per desencallar la situació que vivim. Dona la sensació que l’únic partit capaç de sortir beneficiat d’aquest maremàgnum d’incerteses és ERC, però ben aviat li arribarà el moment de recollir el resultat de les tempestes desencadenades. Es fàcil prometre, és fàcil predicar la bona nova, és fàcil lluitar contra un partit com el PP, però què farà , què dirà quan es descobreixin els errors, les febleses i les falsedats lligades al procés independentista ?
La setmana vinent, concretament el dia 4 de juliol, el govern vol donar a conèixer la infraestructura , lligada al referèndum. Serà l’inici del desencant. Volen tenir resposta a 100 preguntes, però no n’hi ha per les 10 més rellevants. No hi ha cens electoral oficial, ni publicat ni exposat per ser revisat. No hi ha vot per correu, resolt. Ni cens dels residents a l’estranger, ni junta electoral central, ni juntes de zona, ni estructura de recompte oficial , ni garantia de locals electorals en tots els municipis i districtes, ni eleccions objectives de membres de les meses electorals....
Tot aquest dispositiu és el que havia de resoldre el Vice president Junqueras, al qual molts ex convergents, li desitgen tota mena de fracassos, per evitar recollir les seves desgràcies. De moment ha plantat cara i ha assegurat l’èxit de la seva missió. Quan les paraules acaben, son els fets els que apareixen, i no solament no ha fet els deures sinó que ha actuat amb una deixadesa i prepotència que li passarà factura. Temps al temps.

Per tot plegat, els protagonistes de la fugida endavant, volen les urnes pel referèndum unilateral, però les temen per les del Parlament de Catalunya. Els agradi o no, vulguin o no, arribat el 1 d’octubre, hauran de convocar eleccions, i aquell serà el moment per a castigar a uns, i premiar a d’altres. I sobretot per encarregar formar govern a forces diferents de les actuals, perquè ens treguin del mal rotllo en el que estem ficats. Tots estem cansats, esgotats i exhausts de tanta crispació, incertesa i frustració. Necessitem encarar una nova etapa, amb la vista posada a la resolució del conflicte, en comptes d’anar-lo alimentant. Per això, cal anar a les urnes.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?