Monday, May 22, 2017

 

SABER GUANYAR, SABER PERDRE- art. Nació Digital Solsona


SABER GUANYAR, SABER PERDRE.
En tota contesa electoral, és molt important veure les primeres reaccions dels guanyadors i dels  perdedors, per comprovar si el resultat compleix les expectatives posades.
Pels qui hem defensat la candidatura de Pedro Sánchez, la victòria d’ahir, compleix de llarg, les esperances dipositades en ell. Ens temíem una victòria ajustada, cosa que hagués donat peu a interpretacions diverses, i sobretot a plantejar el segon repte ( el 39 Congrés del PSOE) amb inquietuds afegides.
La distància entre ell i Susana Díaz, deixa clares les preferències dels militants i deixa clar que el Congrés ha de respectar la decisió votada. Per tant, des d’avui mateix, toca començar a preparar els grans reptes de futur, a discutir i aprovar el mes vinent a Madrid.
El perquè d’una votació tant massiva, i tant clara, s’explica per l’afany de participar en un tema tant rellevant com qui volem al capdavant del partit , en els propers anys, sabent que encarna una visió molt diferent d’Espanya, però també de les polítiques progressistes, respecte Susana Díaz.
Estem cansats de les mitges tintes, i de no ser prou contundents amb determinades polítiques, massa contemporitzadores amb els poderosos. Tinc clar que quan es governa no es pot anar tant lluny com voldríem, perquè la realitat imposa determinades condicions, però d’aquí a no ser prou exigent, hi ha un llarg camí.
Per entendre’ns. Si agafem el cas “Castor” i veiem com els diners perduts, els hem de pagar entre tots, en comptes d’anar a càrrec dels inversors, ens demanem quin tipus de política estem fent. El mateix podem dir d’inversions en autopistes, amb clàusules que garanteixen guanys segurs. Sinó s’hi arriba, els paga l’Estat, que som tots nosaltres...o en la crisis bancària, al final qui l’acaba pagant, tornem a ser nosaltres....
O estem en un sistema capitalista i liberal, o estem en una economia controlada per l’Estat, però això de guanyar sempre, tant si surt bé, com malament, ens ha fet un mal terrible. Cosa similar ha passat amb determinades formes de prendre decisions i amb alguns pecats de prepotència, impensable en els temps que corren.
Si a tot plegat hi afegim, una clara dicotomia entre la continuïtat i la ruptura, amb seny, de Pedro Sánchez, ha guanyat aquesta opció. Es cert que entrem en una etapa de grans incògnites, però val la pena. La continuïtat no és ni era viable, en la situació actual del país. Pertoca, doncs, promoure canvis substancials, en tots els ordres i això ho pot fer Pedro Sánchez, però no Susana Díaz. El resultat és claríssim.

I fixeu-vos que poso l’apartat català, aquí al final , perquè primer calia resoldre els reptes abans descrits, i una vegada assolits, tindrem un Secretari General, molt millor coneixedor de la realitat catalana, per proximitat personal ( té família aquí) i per obertura de ment, i no lligams amb el passat, factors indispensables per poder comprendre i actuar millor. Bé, doncs, el primer pas s’ha donat, ara cal continuar donant nous passos en la bona direcció. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?