Wednesday, May 17, 2017

 

PROPER PAS, LA REQUISICIÓ D'URNES - art. Nació Digital Solsona

PROPER PAS : REQUISICIÓ D’URNES.
En aquest llarg, complicat i insuportable serial en que s’ha convertit el procés sobiranista, m’atreveixo a pronosticar un proper pas del govern central: la requisició de les urnes que ha encarregat la Generalitat. 
A aquestes alçades ,suposo que ja tothom coneix la convocatòria de concurs per subministrar urnes de metacrilat, i altres de cartró, per part del govern de la Generalitat, per un import total de 200.000 euros. Suposo que també tothom coneix la preparació d’una querella contra la Consellera de Governació, per aquesta convocatòria, sota l’acusació de prevaricació, i malversació de diner públic.
Doncs bé, m’atreveixo a predir els passos del govern central, en el sentit d’esperar a que les urnes estiguin adjudicades, i fins i tot , fabricades i a punt de carregar pel seu transport a algun magatzem, abans de ser entregades a no sabem qui, per fer-ne ús, en el referèndum d’autodeterminació, previst pel diumenge dia 1 d’octubre. Carregades ja en el transport corresponent, arribarà una ordre judicial per la qual seran requisades i tancades amb clau i forrellat, a l’espera de la resolució judicial corresponent.
Temps al temps, però molt em temo un final com aquest per les urnes , en plena batalla per veure qui va més enllà i qui talla més, cap aquí. De fet, sinó fos pel seriós tema en el que estem ficats, faria riure tenir urnes de sobres en tots els pobles, i batallar ara, per repartir-ne unes quantes més. Tindrem urnes suficients ,pels propers vint o trenta anys.
Similar destí poden tenir les paperetes i sobres de votació, a punt de ser adjudicats per un import superior als 800.000 euros. En aquest cas, s’ha demanat pressupostos, però no s’ha fet l’encàrrec , a l’espera de veure què passa amb el referèndum. Les urnes poden servir sempre, però no així les paperetes, de manera que es vol esperar fins el darrer moment per tirar-les endavant .
Com podeu veure, estem en ple joc dels disbarats, per veure qui va més lluny. No s’hi val a tirar la tovallola , abans d’hora, de manera que s’han d’anar donant passos, fins quedar totalment enredats en la troca de fils que s’han anat desplegant. Arribats al punt més àlgid, previ a la suspensió, es podrà dir que s’ha fet tot el possible, però no es pot anar més enllà. I, aleshores, serà el moment de dissoldre el Parlament i convocar noves eleccions, que alguns diran plebiscitàries, i altres, normals com fins ara.
I aquell serà el moment d’esperar i veure si els ciutadans modifiquen la composició del Parlament i aposten per facilitar un govern de partits, predisposats a canviar de cicle, i buscar un acord de nou encaix de Catalunya, dintre d’Espanya. A l’espera d’aquell moment, hem de seguir les constants improvisacions dels guionistes del procés, i els moviments a la contra, del govern central. Atents, als propers passos.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?