Wednesday, May 03, 2017

 

INTERNACIONALITZAR EL PROCÈS - art. Blogesfera socialista

INTERNACIONALITZAR EL PROCÉS.
Alguns dels principals defensors del procés independentista, confien en la internacionalització, per arribar a la Itaca somiada. I a falta de resultats concrets, res millor que viatjar. Així surten a les notícies i donen una aparença de relacions, “urbi et orbe”.
El que passa és que qui prepara aquests viatges no sé si son de l’equip propi o del contrari perquè deu n’hi do el ridícul aconseguit, fins ara. Però, tant el president com el vice-president son valents, i no temen ni el ridícul, ni la pèrdua de temps, a la vista de la poca feina que tenen per aquestes contrades. El mateix li passa al nostre Conseller / Ministre d’ Exteriors, anant d’un cantó a l’altre, sense saber ben bé què fa, ni què busca.
Repassem breument alguns dels viatges realitzats en les darreres setmanes. En primer lloc, pel president com correspon. Se’n va anar a fer les Amèriques, començant per una universitat de tant prestigi com Harvard, on , a falta de professors i catedràtics, va fer una xerrada a uns quants alumnes. I ja està. No, perdó, després fou entrevistat en un canal de televisió en espanyol, per justificar un viatge tant llarg.
I just pocs dies després de tornar, li diuen que l’ex president Carter, està disposat a concedir-li 25 minuts de xerrada, sense fotos, ni cap compromís sobre referèndum, ni cosa que se li assembli. La rebuda, és com a mostra d’agraïment a la concessió del Premi Catalunya, de dos anys enrere. I ja està. Un nou llarg viatge per 25 minuts de conversa.
Sense viatge, el president va rebre dos congressistes nord americans al Palau de la Generalitat. Una mica curiosos i excepcionals, dit sigui de pas, amb un comportament força típic de turistes més que de polítics, en visita oficial.
I ara, tenim al vice president, de nou fent les Amèriques, aquesta vegada per veure l’alcalde de Miami, entre d’altres contactes.  Aquest cas, és més esperpèntic que els anteriors per quan s’ha trobat amb un acompanyant inesperat, com és el cònsol general d’Espanya , el qual s’ha invitat a la reunió. De fet, em costa entendre la rellevància d’un alcalde dels Estats Units, amb el procés sobiranista, però com que entendre el guió del procés, és cosa de pocs, no gosaré demanar per quin motiu es va agendar aquesta reunió.
I mentrestant els dos principals càrrecs del govern surten de visita, allà on poden o on els deixen, han d’anul·lar una visita al Marroc perquè no tenien qui els rebés. Bé suposo que algun alcalde o empresari, hi estava disposat a canvi d’un bon dinar, però no altres càrrecs una mica més importants.
I com és habitual , en casos com aquests, sempre poden sortir imitadors que volen portar el procés als llocs més inversemblants. I heus aquí com un grup d’independentistes troben en el president Maduro de Venezuela, , un ferm “defensor” de la causa, fent-se una foto amb una estelada. Si el procés ha d’avançar o tenir defensors a nivell mundial, com aquest, millor ens ho fem mirar.

No continuo perquè es fa difícil entendre com poden creure en una mínima utilitat aquests viatges, i com no es donen compte del gran ridícul que representen. També el gran cost que, aviat podrem veure, de la mà dels grups de la oposició que han demanat els imports. En fi, si algú creu que qualsevol d’aquests viatges ha tingut algun efecte positiu, que ens ho expliqui perquè no n’hi veiem cap. Es més, és una clara demostració de la soledat, la mediocritat i la falta d’un mínim d’amor propi, en l’exercici de la política. No conec cap cas semblant, ni aquí ni en altres latituds, però veig que no se’n donen compte. Haurem d’esperar a setembre perquè ens diguin si hi ha hagut contactes secrets, que han capgirat la situació mundial, per encabir-hi el procés. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?