Thursday, May 11, 2017

 

DUES REALITATS - art. Nació Digital Solsona

DUES REALITATS.
A la vista del que està passant aquests dies a Catalunya, dona la clara impressió d’un país amb dues realitats ben diferenciades. La dels seguidors del procés sobiranista, creguts i confiats en que tindran èxit en la seva aventura, i la de la resta del país que s’ho mira amb un gran escepticisme i ben poca convicció.
Ho dic a la vista de les manifestacions contra el processament dels membres de la Mesa del Parlament, imputats per donar curs a votacions, contràries a l’obediència als preceptes constitucionals, protegits pel Tribunal Constitucional. Com abans ho havien fet, en defensa de les actuacions pel 9 N que els imputats havien organitzat, malgrat la prohibició del TC.
En unes i altres manifestacions, s’hi veuen les persones de sempre, però en quantitats menys nombroses. Es a dir, es nota el cansament i esgotament del procés, davant les accions continuades dels tribunals de justícia, a causa de les denúncies del govern central. Son molts els que encara es mobilitzen perquè no sigui dit que han tirat la tovallola, abans d’hora.
I és que va creixent el nombre d’escèptics respecte la possibilitat real ,d’aconseguir la independència, per via d’un referèndum unilateral. Son pocs els que creuen possible, dur-lo a terme en contra de les forces de l’Estat. I va avançant la idea d’unes noves eleccions, quan a finals d’estiu, es comprovi la impossibilitat de la consulta independentista.
Perquè doncs, insisteix el govern dient que el referèndum es farà ? Perquè no els queda cap altre remei, lluny com estan de canviar de posició, per culpa de la fugida endavant , iniciada cinc anys enrere. Dona tota la impressió d’anunciar els passos que emprendran com perquè la gent convençuda, vegi que van forts, però al mateix temps la van preparant per poder anunciar, dintre de dos o tres mesos, la noticia final: ho hem intentat tot, però ja heu vist que no ens hem pogut sortir. L’Estat, és massa fort per poder-lo guanyar....i convocatòria d’eleccions normals al Parlament, que alguns diran plebiscitàries, amb el president Puigdemont, agafant la pensió d’ex president i marxant a viure bé, en algun poble de la província de Girona.

El que vingui després ho veurem a finals d’any. Pot haver-hi un autèntic canvi de relacions entre partits si com tot indica, hi ha un ensorrament de l’antiga Convergència, un bon resultat d’ERC, però sense possibilitat de reeditar un nou govern entre ells dos. Qualsevol nova incorporació pot exigir canvis radicals en els futurs projectes de país, i acceptar la maltractada tercera via, recuperant el PSC, el protagonisme perdut. Per els més convençuts i acèrrims defensors del procés, no pot haver-hi rendició ni replantejament d’objectius, però si algú creu que el 9N es va fer, a esquenes de l’Estat, que posi els peus a terra,  i no es porti a engany. El 9N es va poder celebrar per un acord de mirar cap un altre costat i no fer ús de la prohibició, però un fet semblant, amb forma de referèndum, no es repetirà. Ben aviat ho comprovarem.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?