Thursday, May 18, 2017

 

CAOS EN EL PARLAMENT -art. Bogesfera socialista


CAOS EN EL PARLAMENT.
Tanquem una de les setmanes més caòtiques del Parlament de Catalunya, i en portem moltes, a l’esquena. De fet, en els meus 16 anys de diputat, el Parlament mai havia acumulat més de dues o tres escenes peculiars, votacions estranyes, o desgavells generalitzats, en tants pocs dies.
Ara, en una setmana, podem acumular-ne una dotzena, de manera que la Cambra Catalana va passant de “parlament de la senyoreta Pepis”, a una mena “d’exèrcit de Panxo Villa”, tant pel vestuari, com per les improvisacions, canvis d’ordre del dia, moviments interns i externs....i votacions finals.
La més esperpèntica d’aquesta setmana ha estat la introducció, per via d’urgència, d’un parell de propostes de resolució, sobre el Cas Palau, en el sentit de reclamar al govern de la Generalitat, l’exigència de responsabilitats a Convergència, si com sembla es va lucrar amb 6,6 milions d’euros.
Doncs, bé, després de fer-se públic que el Govern havia acordat per unanimitat no presentar aquesta reclamació, ERC va dir que ells no ho havien acordat....???? Carai, no deixa de ser estrany, curiós, i mai vist que un acord de govern pugui ser blanc o negre, segons qui l’expliqui.  Però, és que portat el tema a votació en el Parlament, Junts x Sí, es trenca en 3 trossos. ERC, vota a favor, els del PDECAT, s’abstenen, i 2 hi voten en contra. Un d’ells el nostre ex diputat, en el Congrés , Germà Bel, amb un ego que supera l’alçada del Canigó, i que ho va explicar dient que estava en contra d’uns i altres, en la interpretació de la cosa. Sort que anava de cap de llista per Tarragona, de Junts x Sí. Tot coherència com es pot veure.
I per sinó en tinguéssim prou, el PDCAT vota amb el PP, a Madrid en la convalidació del Decret sobre l’estiba dels ports, i tothom ho lliga a que el PP no es presentés a la reunió del Patronat del Palau de la Música i votés a favor de reclamar els diners, suposadament cobrats per CDC.
Com es pot veure, si ajuntem els fets del Parlament de Catalunya, Congrés de Diputats, i els dels Tribunals, arribem a la conclusió d’un desgavell general i generalitzat a tot el país i en tots els àmbits. Impossible tenir temps per governar i pensar en els problemes de la gent. No hi ha temps, ni ganes de fer-ho. Els protagonistes estan distrets en altres batalles, i no es pot fer cap previsió respecte de quan la cosa es normalitzarà.
Mentrestant, i a pocs dies vista, hi ha la famosa xerrada del President Puigdemont a Madrid, amb l’ultimàtum al govern central. O s’acorda el referèndum, o el convocarà unilateralment. A partir d’aquí, gairebé tothom s’ha fet a la idea de quina serà la seqüència dels fets. Anunci de la convocatòria, fins i tot convocatòria... i cap a casa, a convocar eleccions al Parlament de Catalunya, i esperar nous resultats.
Que ningú s’estranyi que amb un guió com aquest, la situació del Parlament sigui de caos total.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?