Thursday, April 20, 2017

 

HOMENATGE-RECORD A CARME CHACÓN - art. blogesfera socialista


HOMENATGE – RECORD A CARME CHACÓN .
Ahir, dimecres dia 19 d’abril, varem viure un d’aquells moments històrics que quedaran per sempre més en els nostres cors. De fet, l’acte portava per lema, CARME AL COR. Els organitzadors varen fer una compactació d’intervencions, en directe i en diferit, propis d’un autèntic rècord , en varietat, diversitat i temps. Tenir de presentador en Xavier Sardà, ja és garantia de solvència i seguretat.
Amb un local atapeït de militants, simpatitzants, càrrecs institucionals propis i de tots els partits polítics, el silenci imperava a cada intervenció que sortia en pantalla, o es feia des de la tribuna. I de tant en tant, calia eixugar les llàgrimes d’emoció, per tanta acumulació de records i vivències, en una sola persona, i en tant sols 46 anys de vida.
Avui, el dia després, què queda de la figura de Carme Chacón ? Queda, el record d’una persona sincera, valenta, molt treballadora, amb les idees molt clares, i amb ganes de transformar el món, des dels càrrecs que va ostentar. De fet, aquesta és l’ambició que ens porta a tots els qui ens dediquem honestament a la política. Ho farem amb millor o pitjor encert, però l’objectiu és clar. I en el cas de la Carme, els èxits aconseguits varen ser notables., i no solament per haver estat la primera dona Ministre de Defensa, sinó per molts altres fets, que no son tant visibles, però no menys rellevants. Això, és el que queda d’ella, i el que transcendeix la seva persona.
També queden reflexions de com una persona, si és tenaç i constant, pot arribar molt amunt, i ser capaç de canviar coses que semblaven intocables. I entre aquestes, ens queda la reflexió de com seria el PSOE si ella hagués assolit el càrrec de Secretària General, en el Congrés de Sevilla. Els pocs vots que li varen faltar, podien haver canviat la nostra història col·lectiva. La dels socialistes, però també, les de tot el país. Ella trencava motlles, trencava dinàmiques envellides, i conformismes massa estesos. No provenia de l’aparell del partit, i per tant, hagués impulsat canvis substancials en tots els àmbits.
I això, em porta a pensar en l’etapa que tenim oberta, ara mateix, amb unes noves Primàries, en les quals competeixen 3 candidats. Ahir, hi eren tots tres a retre homenatge a la Carme. I em demano si el paper de Pedro Sánchez no és similar al que tenia la Carme, anys enrere a Sevilla? No necessitem ara, una sacsejada en tot el partit, per encarar els reptes de futur ? No és urgent tenir un lideratge potent , a nivell intern, com a nivell extern ? Un lideratge que ens retorni la confiança en nosaltres i la doni a les joves generacions que veuen amb poca esperança el futur que els espera ?
La Carme, hagués estat una Secretària General, realment insòlita, diferent, innovadora i trencadora amb les dinàmiques tradicionals. Doncs bé, es va perdre aquella gran oportunitat, i ara seria lamentable cometre un error similar. Prefereixo afrontar els reptes i dificultats de canvis profunds, abans que continuar amb la normalitat habitual. Amb el terreny pla que molts volen, sobretot els qui ostenten càrrecs de partit des de fa molts anys, lligats a càrrecs institucionals.
Ara cal una sacsejada, i canvis rellevants, en els fons i les formes. Ahir, varem recordar com actuava la Carme davant els difícils reptes que va haver d’entomar. Un bon homenatge a ella, és seguir el seu camí, i si cal pujar muntanyes, fer-ho. El partit, el país, necessita renovació, valentia, honestedat i noves maneres d’entendre i fer política. En pocs dies, els militants ho podem fer possible, amb el nostre aval, i vot. En quan a la Carme, s’incorpora al panteó de referents indispensables del socialisme, català, espanyol, i mundial. Ahir, ho varem poder constatar.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?