Tuesday, April 18, 2017

 

DONACIÓ ARXIU PERSONAL - JOAN ROMA, ALCALDE DE BORREDÀ

JOAN ROMA, OFICIALITZA LA DONACIÓ DEL SEU FONS DOCUMENTAL, A L’AJUNTAMENT DE BORREDÀ.
Ara fa un any, en una de les sessions de la Junta de Govern Local, va comunicar la intenció de fer donació del Fons Documental, al poble de Borredà, representat pel seu Ajuntament.
Ahir, dilluns dia 10 d’abril de 2017, va fer efectiva aquesta donació, mitjançant l’entrada a Registre del document que s’adjunta, en aquesta nota informativa.
En el moment de complir 38 anys de presència ininterrompuda en el Consistori de l’Ajuntament, i dels 45 anys, de l’inici de la seva estada de 7 anys a Berna ( Suïssa) , considera arribat el moment de donar aquest pas.
El Fons Documental Joan Roma i Cunill, consta d’uns 12.000 documents, que van des de les activitats dutes a terme a Suïssa, en tant que dirigent de Casa Nostra, a Berna ( Suïssa), i dels Casals catalans en aquell país, a altres pròpies del seu pas com Coordinador de la Comissió de Festes de Borredà, durant 30 anys, o les de Regidor i Alcalde, des de 1979, fins ara, afegint-hi tota l’etapa de militant i dirigent del PSC a nivell comarcal i regional, i finalment a la seva llarga etapa de Diputat al Parlament de Catalunya , durant 4 legislatures.
El motiu d’aquesta donació és ben senzill. Considera oportú fer donació d’aquest Fons Documental, en vida, per facilitar la seva preservació i ordenació, de cara el futur. I en tant que borredanès de naixement i vida, res millor que fer-ne donació al poble, i en la seva representació, l’Ajuntament.
Borredà, va veure destruir el seu arxiu històric durant la guerra civil. La insensatesa dels actes, lligats a la guerra, va portar a considerar “material bèl·lic “ el que era part fonamental de la nostra història col·lectiva, i només es varen salvar uns pocs lligalls, anteriors al 36. Solament es van salvar els llibres del Registre Civil.
La preservació de tota la documentació municipal, ha estat una de les prioritats dels governs municipals, des del 79 fins ara, i és lògic incrementar-la en aquella que pugui ser d’interès per a les generacions futures. Es per aquest motiu que faig entrega d’aquest Fons Documental, amb la petició de ser dipositat a l’Arxiu Comarcal del Berguedà, on tindrà espai adient, i facilitats per ser preservat , ordenat i consultat per qui li pugui interessar.
El trasllat de tota la documentació es farà després de festes, i serà degudament comunicat als mitjans de comunicació perquè en puguin obtenir les imatges corresponents.
Borredà, 11 d’abril de 2017.

Joan Roma i Cunill





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?