Thursday, April 27, 2017

 

DELS SOMRIURES, A LES MALES ARTS I AMENACES - art. Nació Digital Solsona

DELS SOMRIURES, A LESMALES ARTS I AMENACES.
En els inicis del moviment del procés independentista, es va garantir que aquest moviment estaria presidit pels somriures i les bones maneres. Així ho varen manifestar els responsables de l’ANC , d’Omnium i dels partits més implicats ( Convergència, en aquells moments), i ERC. Tots ells es varen conjurar a oferir un somriure a cada atac, a cada moviment en contra, a cada denúncia judicial...per part del govern central, o d’altres partits, contraris al procés.
Bé, doncs, pel que sembla , aquell compromís ha passat a la història, i des de fa mesos estem veient molt pocs somriures, i en canvi moltes accions i reaccions contra qualsevol crítica al procés, amb formes i maneres, ben poc complaents. Hem vist autèntiques baralles dialèctiques en el Parlament de Catalunya, criticant i posant paraules gruixudes a les intervencions dels portaveus dels partits no independentistes. Hem vist mobilitzacions crispades amb greus acusacions contra les actuacions judicials, derivades d’actes, considerats il·legals, per part del govern central, però també dels propis lletrats del Parlament de Catalunya.
Estem veient canvis en el Reglament del Parlament de Catalunya, per poder prendre decisions ,sense els preceptius tràmits que existien fins ara, retallant competències dels grups parlamentaris. I tot això es fa sense l’acord dels dos terços del Parlament com és preceptiu en casos de modificacions importants en el Reglament o en l’Estatut d’Autonomia. Estem veient limitacions a les intervencions dels grups parlamentaris, per part d’una presidenta del Parlament que segueix més les instruccions que li donen que no pas, el que hauria de permetre, si actués en nom de tots els membres de la Cambra.
I està a la reserva, tancada amb clau i forrellat, l’anomenada Llei de Transitorietat, per la qual els grups independentistes pretenen substituir la legalitat vigent, per una altra “catalana” que deixaria sense efecte els juraments i promeses de tots els càrrecs institucionals, i fins i tot dels funcionaris. Fins ara, el govern català havia manifestat que no es volia obligar a ningú, i que tot es farà per una via , no explicada , però indolora envers la legalitat. Però, avui mateix, acaba de fer-se pública una conferència donada pel diputat, Lluís Llach, a Sant Sadurní d’Anoia, en la qual deixava molt clar que pobre del funcionari que no acati la nova legalitat, emanada de la Llei de Transitorietat, perquè seria greument sancionat...especialment si es tractava de membres dels Mossos d’Esquadra...

En fi, ha aparegut un nou cas, Lluís Llach, similar al de l’ex jutge Santi Vidal, en el qual alguns parlen més del compte, de com es voldria actuar, en cas d’incompliment de les ordres del govern de la Generalitat, situat fora de la legalitat, constitucional. Es a dir, hem passat dels somriures, a les males arts, i amenaces. Que ningú dubti, de properes i més sonores, sortides de to, degut al nerviosisme del promès referèndum unilateral, que ningú veu possible ni viable. No existeix cens electoral fiable, no hi ha acord sobre vot per correu, no hi ha cens dels catalans , fora del país ( uns 240.000 ), no hi ha acord amb ajuntaments, ni en matèria de locals, etc. Però és que tampoc hi ha Junta Electoral Central, ni juntes de zona, ni possibilitat de sorteig de membres de meses electorals ( 8.141 meses a tot Catalunya) que necessiten prop de 74.000 ciutadans, entre oficials i substituts...Bé, és important demanar el retorn als somriures, i procurar mantenir la calma, reclamant diàleg a les dues parts, per evitar mals majors. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?