Thursday, April 27, 2017

 

BORREDÀ - ENTREGAT EN DIPÒSIT L'ARXIU PERSONAL DE JOAN ROMA CUNILL

ACTE D’ENTREGA EN CONCEPTE DE DIPÒSIT DE L’ARXIU – JOAN ROMA I CUNILL- BORREDÀ
Avui, dilluns dia 24 d’abril a les 10 del matí, en Joan Roma i Cunill, ha fet entrega , en concepte de dipòsit del seu arxiu personal, el qual ha estat donat a l’Ajuntament de Borredà, però estarà en dipòsit a l’Arxiu Comarcal del Berguedà, per tal que sigui ordenat, conservat i es pugui consultar.
Aquest Arxiu consta d’aproximadament 12.000 documents, i va des de l’any 1972, fins aquest 2017.
Joan Roma, ha fet constar la satisfacció de poder entregar aquesta documentació, ordenada en bona part, fent una crida a que d’altres polítics, però també persones que han estat activitats en els àmbits culturals, esportius, etc, es plantegin la donació que permetrà a les generacions futures conèixer millor la seva història.
En el seu cas, ha expressat l’interès en que es tinguin documents de la gran història del país, però també de la petita història de cada poble, cada comarca, o cada àmbit. Sumats tots, es tindrà un bon coneixement de la història local i global.
Ha triat un mes d’abril per la significació que han tingut els mesos d’abril en la seva vida personal. Un mes d’abril de 1972 va emigrar a Berna( Suïssa ) per anar a treballar i estudiar. Un mes d’abril de 1979, retornà de Suïssa per ser cap de llista a les primeres eleccions municipals , en les quals va ser elegit Regidor de Borredà i un mes d’abril de 1991, va ser elegit Alcalde de Borredà, i avui, 24 d’abril de 2017, porta 38 anys a l’Ajuntament de Borredà, i juntament amb els 7 a Suïssa, vol dir que l’Arxiu donat suposa tota una trajectòria de 45 anys.
En resum, considera que donar tota aquesta documentació és un servei al poble i al país, perquè permetrà conèixer millor moltes de les actuacions dutes a terme en aquest llarg període.
A continuació s’ha signat l’entrada al registre de l’Arxiu, de tota la documentació, i l’arxiver Xavier Pedrals, ha agraït el gest de Joan Roma per ser el primer que el fa, a la comarca, i en vida, la qual cosa permetrà identificar millor la documentació i procurar tenir ben identificades totes les persones que apareixen en fotos, o en actes socials, culturals, polítics i institucionals.
Confia que aquesta primera donació, n’obri a d’altres, per aconseguir un Arxiu Comarcal ple de vida i documents de la nostra història.
Finalment, en Joan Roma, ha felicitat la bona tasca que duu a terme l’Arxiu Comarcal, i d’aquí la plena confiança en dipositar la documentació. Deixant clar que la documentació l’ha donat al poble de Borredà, en la figura de l’Ajuntament que és qui el representa, i es diposita a l’Arxiu com el lloc més indicat per la seva ordenació, preservació i consulta.
Berga, 24 d’abril de 2017.

Joan Roma i Cunill





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?