Thursday, March 23, 2017

 

VERGONYOSA SESSIÓ PARLAMENTÀRIA - art. blogesfera socialista


VERGONYOSA SESSIÓ PARLAMENTÀRIA.
He pogut seguir, en directe, diversos aspectes del debat de pressupostos que en tots els Parlaments, és un dels més rellevants de l’any. El resum breu i concís d’aquest debat, és que ha estat el més vergonyós de tots els tinguts, des de la recuperació de les institucions catalanes, l’any 80.  I ho puc dir en coneixement de causa per quan vaig formar part de la Cambra Catalana durant 4 legislatures.
Mai, mai, havia contemplat un menyspreu tant gran vers els portaveus dels grups parlamentaris a la oposició. Mai havia vist una presidenta del Parlament tant partidista, sectària i poc preparada com per estar sempre pendent de les indicacions del vice president Lluis Corominas ( PDCAT) i Anna Simó ( ERC).  Mai havia vist tant mala interpretació del Reglament del Parlament, ni denegar, parar l’activitat parlamentària per facilitar una reunió de la Mesa del Parlament, i/o dels Portaveus dels Grups Parlamentaris.
Doncs bé, aquesta va ser la posició inamovible de la presidenta del Parlament, que ja venia preparada per dir que no a tot el que vingués dels grups a la oposició, oblidant clarament que ella és la presidenta de TOTS ELS PARLAMENTARIS, i no només d’una part. I vegem la gravetat del resultat del debat pressupostari, amb un parell d’exemples.
Cal saber que abans de l’inici de la sessió parlamentària, el Secretari General del Parlament, màxim funcionari de la institució, juntament amb el Lletrat Major, igualment màxim funcionari a nivell jurídic, havien emès un dictamen sobre la necessitat de treure del debat, la partida destinada a la celebració del Referèndum d’autodeterminació, per quan no fer-ho, suposaria desobeir la providència del Tribunal Constitucional. La Presidenta, com excusa, va dir que la sessió ja havia començat i per tant aquest dictamen havia arribat tard ¡¡¡ Increïble, però cert. I quan els Portaveus dels Grups a la oposició i membres de la Mesa( pertanyents a aquests partits) varen reclamar reunió per exigir treure aquest punt del debat, la presidenta va dir que no tocava. I punto.
Per tant, hi havia ordres concretes, de continuar i tancar el debat i les votacions al preu que fos, encara que signifiqués trencar les regles del Parlament i forçar la democràcia parlamentària. Però, per acabar-ho d’adobar, es varen posar a votació dues esmenes contradictòries, respecte la partida del Referèndum. Una de la CUP que proposa fer-lo unilateralment, peti qui peti, sense cap supeditació a la Constitució. I una altra de CSUP que proposa destinar la partida al Referèndum, només si és pactat i acordat amb el govern central. Increïble, posar a votació dues esmenes contradictòries. Tampoc la presidenta li va donar cap importància al fet. Quan s’ha perdut el nord, no ve d’una més o menys.
Si algú ho dubtava, hem entrat en un joc tant gran de despropòsits que ni ells mateixos saben com sortir-ne. Es una fugida endavant, en la qual el Conseller Romeva pot titllar de “falangistes” als qui es manifesten contra aquest tipus de procés, el president Puigdemont pot demanar una sala del Senat per anar a explicar el Referèndum i quan li proposen fer-ho davant de tots els presidents de les CCAA, agafa por i diu que no; l’ex Conseller Homs, actual Diputat al Congrés, diu que continuarà de diputat encara que l’hagin condemnat, pensant que el deixaran entrar com si res hagués passat, quan li retirin l’acta de diputat, cosa que passarà dintre de pocs dies, o el Consell Executiu permet iniciar la seva reunió setmanal convidant als 3 condemnats, previ pas a enviar-los a recórrer el món mundial, explicant les seves penes...i tot, per intentar tapar les judicis per greus casos de corrupció de Convergència, dels quals cap d’ells té temps per explicar ni contradir.

I mentrestant, podem veure les cares exultants dels diputats de la CUP, amb fotos de grup, a la sala de Passos Perduts del Parlament, conscients de que estan portant les regnes del govern i del propi Parlament. Gaudeixen del privilegi de fer el que els dona la gana, concedint en dosis petites, el just perquè el govern pugui sobreviure. Ningú pot fer previsions sobre els propers dies. Ja no dic setmanes, perquè tant bon punt es publiqui l’acta de la sessió d’aquesta setmana, els acords seran portats davant del Tribunal Constitucional, i tornarem a veure una nova suspensió d’actes del Parlament i molt probablement, la majoria de la Mesa del Parlament tindrà una nova denúncia per incompliment de les resolucions de l’alt tribunal. Mala situació, mal resultat, de la més vergonyosa sessió parlamentària, a Catalunya.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?