Thursday, March 09, 2017

 

TERCERA FASE CANVI ENLLUMENAT - BORREDÀ



TERCERA FASE – CANVI LLUM TRADICIONAL PER LEDS- BORREDÀ
La setmana passada es va dur a terme la tercera fase de canvi de llum tradicional per leds, gràcies a un ajut de la Diputació de Barcelona per un import de 3.000  euros. El cost d’aquesta tercera fase fou de 3.400 euros, i ha suposat el canvi de 13 punts de llum, situats a la Plaça Major i part ,carrer de la Font.
Aquest any hem fet una nova petició a la Diputació per poder dur a terme una quarta fase que permetria canviar els llums del carrer Manresa i adjacents. D’aquesta manera tindríem ja substituïts tots els punts de llum del nucli urbà, excepte els dels carrers que tenen braç de llum i no farola.
Precisament en aquests moments s’estan provant unes bombetes de LED, de 50 i 70 W, per comprovar quina aniria millor. En funció de la llum que donin, es decidirà per una o altra, tenint present que l’estalvi seria important, per quan totes les instal·lades actualment tenen una potència de 125 W. I no solament gasten menys, sinó que també son més barates de compra, de manera que l’estalvi és doble.
La previsió és canviar els punts de llum amb braç metàl·lic, que ara tenen bombetes tradicionals, per altres de LED, d’aquí a l’estiu. L’import del canvi anirà a càrrec del pressupost municipal, i els treballs els portarà a terme la brigada municipal.
En quan al benefici general pel poble, és en diferents àmbits. La substitució de la llum tradicional per leds, suposa estalvi d’energia i també estalvi econòmic. També millora la visibilitat nocturna del cel per quan totes les noves faroles compleixen els requisits derivats de la normativa contra la contaminació lumínica. I finalment han suposat un descens de la potència contractada cosa que obligava les instal·lacions, a anar al límit de la seva capacitat.
Acabats tots els canvis de faroles del poble, s’iniciarà una darrera fase consistent en canviar els focus de les instal·lacions esportives i d’altres equipaments com és l’aparcament municipal. En aquests casos, els focus actuals, seran substituïts per altres de led, previ estudi de quins poden ser els més idonis. La previsió, doncs, és tenir tot el poble amb LED, a finals de 2018.
Borredà, 9 de març de 2017.

L’Alcalde – President, Joan Roma i Cunill





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?