Friday, March 10, 2017

 

SOLIDARITAT - art. blogesfera socialista




SOLIDARITAT
Aquesta setmana he tingut a les mans un informe sobre l’evolució de les ajudes rebudes per diferents entitats dedicades a la lluita medi ambiental, per una banda, i les que han rebut entitats lligades a la solidaritat, en els més diversos àmbits i territoris, per l’altra. Algunes de les primeres, estan abocades al tancament, per culpa d’un descens brutal de les aportacions públiques, i una reducció de les privades, que les han portat a un final inevitable. Al darrere deixen un important llegat a nivell de conscienciació i protecció d’espais, autènticament, en perill. Confiem en una prompta recuperació perquè tenir entitats vigilants, és fonamental per evitar danys irreparables.
Pel que fa les entitats dedicades a la solidaritat ,en les múltiples vessants de la vida, hi ha diferències notables, en funció dels àmbits d’actuació i els territoris on actuen, però, en general, malgrat la intensa i extensa crisis que patim, s’ha de reconèixer l’enorme esforç dels ciutadans en participar i aportar ajuda econòmica o material, per aconseguir resultats tangibles.
Aprofito aquest espai setmanal, per recomanar, a tots els que puguin , fer-se socis col·laboradors d’alguna de les entitats, ONG’s que millor puguin defensar la seva sensibilitat, per tal de garantir la bona feina que fan. Totes valoren molt les campanyes esporàdiques o sovintejades que es duen a terme en la majoria de pobles i ciutats, però també reconeixen que tenir ingressos garantits, els permeten planificar millor les seves campanyes i actuacions.
Es lògic. Si saben el mínim d’aportacions que tindran cada any, poden programar les accions a dur a terme, en un àmbit i lloc concret. Després podran ampliar-les o fer-ne de noves si els hi arriben aportacions extres, però per ser el màxim d’efectius, la planificació és fonamental.
I en matèria de solidaritat, cal tenir amplis horitzons, perquè veiem les necessitats d’aquí i les de fora, i s’ha de poder actuar en els dos àmbits. Es el que fan les grans organitzacions internacionals, però també moltes de més modestes, però molt ben organitzades, com per treure el suc de les aportacions que reben i els contactes que tenen sobre el terreny. Res millor que actuar i interactuar des d’aquí amb elements d’allà.
Periòdicament assisteixo a reunions i puc assegurar l’enorme esforç de voluntariat , amb un rigor i eficàcia, excepcionals. Tothom és conscient d’aprofitar el màxim els recursos, i no es vol perdre temps ni diner, en passos intermedis.  També totes aquestes organitzacions estan auditades externament, per garantir el destí de les ajudes, de manera que no hi hagi cap dubte sobre les aportacions que reben. La crisis ha colpejat durament a la majoria de persones, però, aquesta duresa ha portat a ser més sensibles a les necessitats dels altres.
El resultat el tenim a la vista en gairebé tots els esdeveniments culturals, esportius i de lleure, en els quals sol haver-hi un espai per a la solidaritat. Aquest és un gest del qual ens hem de sentir legítimament orgullosos, i hauríem de mantenir durant molts i molts anys. No solament pels de casa sinó per qualsevol indret del món, que al cap i a la fi, és la casa de tots.
nsi-language: CA'> 








<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?