Friday, March 24, 2017

 

SALÓ DE L'ENSENYAMENT I L'EXÈRCIT - blogesfera socialista


SALÓ DE L’ENSENYAMENT I L’EXÈRCIT.
Curiós el nostre país, en que venerem un dels nostres Presidents, per la seva bonhomia i popularitat, tot i haver estat tinent coronel de l’exèrcit espanyol, com fou Francesc Macià, i ens dediquem ara a protestar per la presència d’una representació de l’exèrcit en el Saló de l’Ensenyament de Barcelona, amb un clar rebuig de l’alcaldessa de Barcelona i altres representants institucionals, com si l’exèrcit no formés part de les institucions del país.
Bé, tot sigui dit, quantes més protestes, o mini protestes s’organitzen, més publicitat i més consultes es fan a l’estand militar. Resulta penós que en aquest cúmul de despropòsits s’hi apunti l’alcaldessa de Barcelona, al costat d’altres càrrecs institucionals, com si volgués aconseguir vots, a costa de malmetre les relacions entre institucions, clarament útils i necessàries en qualsevol estat democràtic del món.
Agradi o no , l’existència de l’exèrcit és fonamental per garantir la seguretat col·lectiva no solament dels espanyols, sinó del conjunt de la UE, i per molt que alguns vulguin obviar aquesta realitat, és impensable un estat sense exèrcit, com una ciutat, sense policia, o un país sense presons. El món ideal , feliç i sense violència ,no existeix, i viure de somnis no ajuda a tirar endavant cap societat.
Tornant al Saló de l’Ensenyament, pel que hem pogut saber en la darrera edició l’estand militar va atendre prop de 8.000 peticions d’informació i l’any passat prop de 1.700 catalans /es, varen demanar ingressar-hi. Es una sortida professional com qualsevol altre, i les possibilitats de progressar son tant o més grans que en la majoria d’empreses civils.
Aquí alguns volen lligar el passat, amb el present quan res s’assembla. Si una institució ha sofert un canvi radical ha estat l’àmbit militar, que ha deixat de ser, un element de control i amenaça interna, per passar a ser un element de col·laboració i participació en la seguretat europea, i en molts altres conflictes internacionals. S’ha guanyat un profund respecte en tots els països on ha intervingut en missions de pau i seguretat. I no oblidem el gran paper que juga la UME ( unitat militar d’emergències) en qualsevol territori de l’estat, sotmès a les inclemències del mal temps, incendis o altres desastres.
En fi, quan un govern i uns partits perden el nord, busquen enemics on sigui per tal de poder descarregar les seves frustracions, o buscar simpaties en col·lectius que no tenen altre destí que lluitar contra l’ordre establert. Hem de participar en canviar i millorar el món, però és impossible fer-ho sense afrontar la realitat.

Deixem que l’exèrcit continuï mostrant la seva realitat i informi degudament a tots els qui hi estiguin interessats. Qui cregui en un exèrcit format per personal poc format és que viu en un altre món. A dia d’avui, la formació és la principal eina de qualsevol membre de l’exèrcit, i milers de joves poden trobar-hi les oportunitats de treball , formació i vida que no trobaran en altres sectors. Perquè posar-hi impediments ? Perquè obviar la realitat ? Qui no vulgui que no hi vagi, però tenen tot el dret a ser-hi . 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?