Tuesday, March 21, 2017

 

EL PROCÉS - GADGET - art. Nació Digital Solsona


EL PROCÉS – GADGET.
Pels més joves, recordo que a finals dels anys 80, la televisió va passar una sèrie de dibuixos animats, sota el nom de INSPECTOR GADGET, produïda de manera conjunta per França, Canadà, EUA i Japó. Fou una sèrie de gran èxit, en la qual un Inspector, força especial i mediocre, feia servir un gran nombre d’artefactes ( gadgets), per resoldre els problemes de tota mena que es trobava en la seva lluita contra la organització M.A.D ( Malvats, Astuts i Diabòlics).
Aquesta sèrie m’ha vingut a la memòria a la vista dels artefactes que els promotors del PROCÉS SOBIRANISTA, fan servir per intentar aconseguir la independència del país, malgrat que la majoria de catalans , han votat reiteradament a partits que no la impulsen ni la defensen. Es igual, ells creuen tenir la raó, i el recolzament de la immensa majoria de la ciutadania. I amb aquesta premissa, tiren endavant un gran nombre d’accions ,sense cap mena de guió ni de plantejament mínimament seriós.
Hem vist vulneració de lleis estatals, lleis autonòmiques, contradiccions entre els propis impulsors que tant aviat reclamaven un referèndum d’autodeterminació, com deien que ja no calia, que anaven per una DUI ( declaració unilateral d’independència)... o que en 18 mesos Catalunya seria independent, continuant en la UE, o no. Ara, hem tornat enrere i la qüestió essencial , irrenunciable, és fer un referèndum d’autodeterminació , sense pregunta acordada, ni percentatge mínim de participació, ni percentatge mínim de vots a favor...perquè sigui considerat vàlid.  L’opció que sortís no, ja ni la contemplen. Per ells és impensable.
Així, doncs, a cada obstacle, el PROCÉS – GADGET, treu un nou artefacte per continuar, i en aquests moments, el nou gadget és enviar els tres condemnats pel 9N, a fer les Europes. Anar pel món a explicar quan de dolent és el govern central, i els seus tribunals, que emeten sentències per desobeir les resolucions del Tribunal Constitucional. Un TC que és bo quan els hi dona la raó, i és molt dolent quan els hi treu.
I res millor per fer oblidar les greus acusacions de corrupció que intentar-la tapar amb un altre “gadget” com son les declaracions solemnes, o la invitació a assistir a un Consell de Govern, i tot seguit agafar l’avió i anar a fer trobades amb els catalans de l’exterior, confiant en que això els permeti sortir als mitjans de comunicació i aquests no tinguin temps per tractar el finançament de CiU durant 40 anys.
El inspector Gadget tenia múltiples artefactes, i de fet el procés també n’ha tret unes quantes dotzenes. Qui no recorda les manifestacions, les recollides de signatures, les enquestes, els actes d’acompanyament als acusats, les comissions en el Parlament ( sense la meitat de l’hemicicle), l’elaboració de lleis contràries a l’Estatut d’Autonomia, altres, contràries a la Constitució...i així unes quantes desenes més.
Però bé, també aquella popular sèrie va passar a la història. Tot té un principi i un final, i alguns artefactes / gadgets son ja massa vistos, massa repetits, i cansen. Es el que passa ara al Procés. Ja cansa, tanta èpica banal, tants moviments per no anar enlloc, tants guions destrossats, tantes promeses no complides. Ara diuen que faran el referèndum sí o sí, però no tenen res a punt. I saben, ells més que ningú que el Referèndum no tindrà lloc. Els artefactes / gadgets ja no donen per a més. Se’ls hi ha vist el llautó, i la gent vol realitats, no deliris.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?