Thursday, March 02, 2017

 

DE BANCA CATALANA, AL PALAU DE LA MÚSICA CATALANA - art. Blogesfera socialista


DE BANCA CATALANA, AL PALAU DE LA MÚSICA CATALANA.
La història s’escriu cada dia, i cada dia hi ha elements per comprendre, valorar i reflexionar sobre fetes històrics que es varen vendre, el seu dia, d’una determinada manera, i que res tenien a veure amb la realitat.
Qui no recorda, els moments viscuts, en motiu de l’encausament de Jordi Pujol, pel cas Banca Catalana ? Qui no recorda els abrandats discursos de Pujol, proclamant la maniobra indigna de l’Estat espanyol ? Qui no recorda l’acusació contra els socialistes per haver posat en dubte la seva honorabilitat ? I qui no recorda la persecució , dintre de la seu del Parlament de Catalunya, d’exaltats personatges , a la recerca de Raimon Obiols, que va haver de marxar de pressa i corrents, en cotxe per no ser agredit ?
I qui no recorda, els discursos sobre moralitat pública i privada de Jordi Pujol, des del faristol de l’hemicicle del Parlament de Catalunya ? Ho vaig viure i partir, en viu i en directe, sobretot en motiu de cada debat de l’estat de la nació, en el mes de setembre o octubre, en que apareixia com el gran defensor de la pàtria, i ens acusava de mals catalans, més dedicats a entorpir la seva tasca modernitzadora del país, que no pas a construir i donar impuls a l’acció de govern.
El temps, els fets, posen a cadascú en el seu lloc. Des d’aquells llunyans temps ha plogut molt, però ens va fer molt de mal als socialistes, en primer lloc, però també a la societat catalana i espanyola, en segon lloc ,quan la realitat s’ha imposat. Com a Diputat tenia coneixement de molts dels fets que ara van apareixent, tot i que no en teníem proves documentades, d’aquí la ràbia que produïa rebre lliçons de moralitat, quan sabíem les contradiccions de la seva vida, i la de la seva família, amb derivacions clares cap a Convergència.
Es més, en aquests moments han aparegut moltes més derivacions de les que sabíem o ens podíem imaginar, fins el punt de quedar bocabadats de l’immens silenci i quietud que ha imperat en tot el país, fins els dies recents. I com sol passar, fets anecdòtics, com una parella indignada, un soci maltractat, o un negoci malmenat han fet saltar pels aires, trenta anys de corrupteles i males pràctiques, posant al descobert tot un entramat immens de negocis personals, emparats en els més alts càrrecs institucionals del país.
Però, avui estem a les portes de nous descobriments, tant o més espectaculars. La família Millet per una banda, i la Montull per l’altra, s’han sentit abandonats, maltractats i acusats pels nous dirigents convergents, de manera que el pacte de silenci i discreció del passat, es converteix en paper moll, i es consideren deslligats de qualsevol acord.  Els dirigents actuals del PDECAT, han cregut que canviant de nom, de seu, i d’algunes cares del capdavant, podien fer oblidar el passat. L’han esborrat i han renegat d’ell, però el passat sempre torna i més quan se l’ha volgut enterrar sense fer els funerals pertinents.

Estic convençut que tindrem revelacions sorprenents de tota una etapa de la nostra vida institucional, fins el punt d’haver de reescriure-la ,a partir de la sentència d’aquest cas. Les portes i finestres que havien estat tancades durant anys, s’han obert, per fer entrar aire fresc a tots els racons. Ja era hora, perquè la ciutadania contempli en quines mans hem tingut el nostre govern i el nostre país. I que tothom assumeixi la responsabilitat que li pertoqui. S’ha acabat el temps de la impunitat. 

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?