Tuesday, January 31, 2017

 

REELEGIT PRESIDENT DEL CONSELL DE LA FEDERACIÓ XI DEL PSC - art. blogesfera socialista


REELEGIT PRESIDENT DEL CONSELL DE LA FEDERACIÓ XI.
El dissabte passat, 28 de gener de 2017, tingué lloc el Congrés de la Federació XI del PSC , que aplega les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès, confiant en sumar-hi ben aviat, la del Moianès.  Un Congrés territorial habitual, després de la celebració del Congrés nacional, en el qual es va ratificar Miquel Iceta, com a Primer Secretari, al capdavant d’una executiva renovada i forta, com per encarar una de els etapes més difícils pel partit i pel país.
Aquí, a les nostres comarques, hi havia un sol candidat al càrrec de Primer Secretari, en la persona de Cristòfol Gimeno, reelegit ,previ recull d’avals de prop d’un 40% de la militància. No hi havia, doncs, cap dubte respecte el principal càrrec del partit, però sí, interessava veure la composició de la nova executiva, amb una reducció dels seu nombre i la renovació d’uns quants dels seus components. Al final, una esplèndida executiva, votada afirmativament per un 95% dels delegats, i amb un canvi substancial ,en la secretaria d’organització, deixant pas en Ramon Serra, a la Mercè Cardona.
En aquest Congrés, m’havia plantejat un nou pas enrere, o al costat, després de 37 anys de militància i múltiples càrrecs a nivell d’Agrupació del Berguedà, Federació XI , i a nivell nacional, però les actuals circumstàncies del partit, obliguen a estar disponible pel que convingui i si se’m demana la continuïtat en el càrrec, no m’hi puc negar. Així, doncs, vaig ser reelegit President del Consell de la Federació XI, principal òrgan de debat, supervisió i control de l’acció de l’executiva, entre congressos.
Al front d’aquest càrrec m’agradaria complir alguns compromisos bàsics, per fer-lo útil i atractiu, alhora. En primer lloc, perquè sigui útil, ha de poder comptar amb els principals actors de la política catalana i espanyola, per convertir-lo en un fòrum de debat i reflexió. Tenim al davant conflictes i reptes, com mai havíem imaginat, i la millor manera d’afrontar-los, és tenint la màxima informació disponible. En segon lloc, perquè sigui atractiu, és tenir el do de la oportunitat, en el sentit de proposar debats i propostes d’acord, en el moment més oportú. Estic segur que ho podrem complir, no en va tots els principals responsables del partit, estan a la nostra disposició.
I no em vull limitar als càrrecs de partit, sinó també obrir-lo a la societat civil. Tot sovint veiem en els mitjans de comunicació, persones de gran vàlua professional, expressant opinió lliure i ben fonamentada sobre els temes més conflictius del moment. Es útil, comptar amb elles, i portar-les a la seu de la Federació per tenir-hi un diàleg obert i constructiu. I lògicament,  tenim en els grups parlamentaris a Catalunya, i a Madrid, un bon nombre d’experts en diversos àmbits, que mereixen ser escoltats i tinguts en compte a l’hora de prendre decisions.

Amb el Congrés del passat dia 28, hem iniciat una nova etapa en la vida del partit que suposa retornar a primera línia política. Com bé va dir una de les delegades participants, podem deixar el dol, pel temps de crisis passat, i reemprendre l’activitat oberta, valenta i impulsora de solucions raonables, que sempre ha dut a terme el PSC, a nivell intern i extern. Per la part que em toca, i pel que càrrec que ostento, emprenc la nova etapa amb il·lusió renovada , conscient del gran repte que el PSC té, a nivell de la nostra federació, i del conjunt del país. Ens posem en marxa.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?