Wednesday, January 25, 2017

 

FORAGITAR ELS MILITARS DELS LLOCS PÚBLICS - art. Nació Digital Solsona



FORAGITAR ELS MILITARS DE LLOCS PÚBLICS.
Trobo penosos els esforços de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i alguns altres càrrecs institucionals ,de les mal anomenades esquerres anticapitalistes, per impedir la presència dels cossos i forces de seguretat de l’estat, en determinats esdeveniments lúdics i/o educatius.
Ja l’any passat vàrem veure algun incident, en el Saló de l’Ensenyament de Barcelona, i segur que aquest any es voldrà repetir la imatge, en la qual l’alcaldessa comunica als militars presents que no son ben rebuts en aquest espai. De fet, el resultat de l’any passat va donar peu a un increment notable de les visites a l’estand de l’exèrcit, precisament, per culpa d’aquest incident. I aquest any, la resposta ha estat ampliar l’espai destinat, de manera que qui no vol una tassa, en tindrà dues.
Em sembla ben poc realista i ben poc institucional, pretendre amagar l’exèrcit, als ciutadans en general, i encara més als propis estudiants que busquen sortida a les seves vocacions, quan arriba el moment decisiu. I qui diu l’exèrcit, diu els cossos i forces de seguretat, els quals son indispensables per garantir la nostra seguretat, individual i col·lectiva.
Es més, l’àmbit de la seguretat creix, i precisa de personal, cada vegada més especialitzat, de manera que molts joves poden trobar una esplèndida sortida professional a les seves files. I perquè s’hauria de limitar l’accés , en el Saló d’Ensenyament, a qui vulgui cursar estudis militars, o entrar en alguna de  les acadèmies de policia, guàrdia civil, mossos d’esquadra, policia municipal ?
Es que aquests representants de partits anticapitalistes, creuen possible, un món sense exèrcits, sense policia, sense forces de seguretat ? El món feliç no existeix, i vulguem o no , hem de tenir qui protegeixi i defensi el nostre model de vida, i la nostra democràcia. Es ben poc lleial, foragitar els professionals de la seguretat, d’espais d’oci com son els Salons de la infància, o dels Salons de l’Ensenyament, on els joves precisament poden veure i contrastar les idees preconcebudes, de la realitat quotidiana.
De moment i mentrestant no canviï el món, precisem de joves que prenguin el relleu als professionals del moment, en tots els àmbits de la vida militar, i de la seguretat. I el grau d’especialització és tant immens, que pot acollir multitud de vocacions en les diverses variants. Impulsem, doncs, el contacte de la societat amb aquests professionals i no vulguem fer-los invisibles, quan tant els necessitem.

Confiem en que d’aquí a pocs dies, la presència dels militars en el Saló de l’Ensenyament, estigui dintre de la més absoluta normalitat, com ho és en tots els països del nostre entorn. No vulguem amagar als joves, una sortida professional, tant digne i tant interessant com qualsevol altre.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?