Tuesday, January 03, 2017

 

ESTELADA IMPOSADA - art. Nació Digital Solsona.



ESTELADA IMPOSADA.
En aquestes mateixes pàgines de Nació Digital ja he expressat, en altres ocasions, la profunda tristesa i decepció que produeix l’arraconament de la nostra bandera, la senyera, per les estelades ,siguin vermelles o blaves. Durant la llarga nit del franquisme, centenars de milers de catalans, varen, vàrem lluitar per recuperar el nostre símbol nacional, símbol de les nostres llibertats , exposant la pròpia llibertat per col·locar-la en els llocs més emblemàtics del país. Què dirien aquells lluitadors, a dia d’avui, quan la senyera és menystinguda, amagada i substituïda per altres que no representen el poble català, en el seu conjunt ?
Però, quan un govern, uns partits, i amb ells, una part del país ha perdut el nord, no ens estranyi que el fanatisme avanci fins els racons més inesperats. Ahir l’ANC i Omnium cultural, varen iniciar la campanya per cobrir d’estelades el recorregut i la Caravana dels Reis de l’Orient a la ciutat de Vic. Perquè Vic ? Doncs perquè per alguns és la capital de la Catalunya – catalana, i perquè aquest any la Cavalcada es retransmet per TV3, la gran impulsora i difusora de l’independentisme a Catalunya.
Podeu veure ja per tota la ciutat de Vic, cartells, missatges i crides a omplir d’estelades balcons, finestres i carrers...punts de compra de fanalets estelats, i tota mena d’artilugis per rebre els Reis de l’Orient, reclamant ,portin la República Catalana...deu ser que no confien gaire en que arribi per altres mitjans.
Està per veure el discurs dels propis Reis, i la vestimenta que els hi estan arreglant en aquests precisos moments, per constatar si les capes estan fetes amb banderes estelades, i si els patges portaran barretines amb l’estelada per senyera, a l’igual que les torxes, amb base estelada, així com els caramels, que segurament hauran d’estar embolcallats de paper estelat, si volen complir amb els preceptes de la somiada República catalana.
A alguns, aquestes ocurrències de l’ANC i Omnium els poden fer riure, però la realitat és molt més preocupant i inquietant. Alguns s’han cregut que aquest ,és l’any de la fugida de l’esclavitud “espanyola”, i tiren la casa per la finestra, a l’hora d’emprendre el definitiu camí cap a la terra somiada: la independència. No ha d’haver-hi, no pot haver-hi ,cap lloc ni moment per no demostrar-ho i si el primer gran esdeveniment que tenim és la Cavalcada de Reis de l’Orient a Vic, doncs, s’aprofita i la polititzem, perdó, la nacionalitzem que per això som amos del nostre país, les nostres tradicions i el nostre futur. Qui no li agradi, té la porta oberta per marxar...
Veurem molts altres esdeveniments i accions d’aquest tipus, i molt pitjors, en els propers dies i mesos. Que els organitzadors de la Cavalcada de Vic, no hagin sortit a defensar el caràcter obert, lliure i infantil de la festa, és un dels símptomes del país i del moment. La por a defensar les pròpies idees i a criticar les accions insensates. Aquesta n’és una d’elles.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?