Thursday, January 19, 2017

 

EL BÉ MÉS PREUAT - art. Blogesfera socialista



EL BÉ MÉS PREUAT, LA SALUT.
Des de fa dies podem veure serveis d’urgències col·lapsats, malalts a l’espera d’habitació, en passadissos, enormes retards en donar hora per a especialistes, encara més llargs retards, per operacions de tota mena...i així anem sumant exemples, del deteriorat sistema de salut. El de més prestigi anys enrere, i el més retallat, en els darrers anys, malgrat els equilibris i declaracions triomfalistes d’aquest saltimbanqui de la política, i actual conseller del ram: Antoni Comin.
Els socialistes tenim en el nostre ADN, que els serveis, considerats essencials pel benestar de les persones, han de tenir la prioritat i la protecció com per ser garantits en tota hora i moment. Es el que anomenem : estat del benestar. En aquest àmbit s’hi inclou la salut, els serveis socials,i les pensions. Tot això deixat en mans de la dreta es troba en perill imminent.
D’entrada, els partits de dretes, permeten el deteriorament dels serveis com per justificar la seva privatització, o retallades prou importants com perquè la gent ja no cregui en la viabilitat d’uns serveis públics i es resignin a haver-los de pagar dues vegades: via impostos i via butxaca. Ho veiem tant a nivell de Catalunya com d’Espanya, en general, i que aquí hi hagi en el govern un partit que es digui ERC no dona cap garantia d’esquerres perquè en té el nom, però no els fets.
Tornem, doncs, al títol d’aquest escrit per donar-nos compte de quan costa crear un model de sanitat pública i quan fàcil és decapitar-lo i desprestigiar-lo. Segur que tots podem comptar un grapat d’exemples en el nostre entorn més immediat, de persones que estan sotmeses a tractaments mèdics, i expliquen els retards, les complicacions, les dificultats de tota mena en seguir el tractament amb la celeritat i rigorositat necessàries.
En pocs anys el deteriorament s’ha fet palès en tot el territori i amenaça la tranquil·litat i seguretat en el model que teníem . Cal, doncs, exigir canvis substancials en les prioritats del govern com perquè la Sanitat obtingui els recursos indispensables per mantenir la seva qualitat. No ens podem limitar a escoltar les proclames del Conseller, sinó posar sobre la taula tots aquells casos que coneguem de males pràctiques, per culta de les retallades en aquest sector.

Estem en un país, amb la majoria de mitjans de comunicació en mans del propi govern, o de entitats molt properes, com per tenir dificultats per fer arribar les queixes. Però, aprofitem els pocs mitjans independents per criticar les retallades i reclamar més i millor atenció, i fem ús també de les noves tecnologies per escampar aquesta petició. No podem jugar amb la Salut, el bé més preuat de tots.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?