Thursday, December 29, 2016

 

LA GROSSA ES DESINFLA - art. Blogesfera socialista


LA GROSSA ÉS DESINFLA.
Una mostra de que en el nostre país ( Catalunya) conviuen dues societats, en paral·lel, ho prova l’invent de LA GROSSA, com a competidora de la Loteria Nacional de España. Els nacionalismes sempre creuen ser més intel·ligents, més espavilats, més savis que els seus contrincants, i així ho podem veure en totes les vicissituds per les que travessa el procés independentista.
Tota acció d’aquí, produeix una reacció d’allà, i els d’aquí la valoren sempre, al seu favor encara que la realitat sigui meridianament evident, en contra. Es el que tenen els posicionaments fanàtics o tant arrelats, que no paren a reflexionar sobre l’encert o el desencert de les seves accions. Una mostra la tenim ,aquests mateixos dies ,quan es parla de mobilitzacions en contra de les actuacions judicials , contra l’Alcaldessa de Berga o el Regidor de Vic. Si els organitzadors diuen mil persones a Vic, doncs, se n’hi posen mil, encara que la realitat , tant tossuda sempre, sigui de cinc-cents com a màxim. O quan es posa un o dos milions en les grans manifestacions de la Diada, i la realitat queda en menys de la meitat...qui digui el contrari, ha de ser titllat de traïdor o venut a l’espanyolisme ,més ranci.
Doncs bé, a la vista de les grans mobilitzacions de la Diada, el govern català va creure que inventar una nova loteria, podria comportar una xifra d’ingressos molt rellevant, com per competir en peu d’igualtat amb la tant espanyola, Loteria Nacional. Calia fer front a la invasió espanyola, creant un producte nostre, entranyable, de tota la vida: La Grossa, una tieta simpàtica, alegre, nostra de cap a peus. Una tieta que recorregués el territori català predicant la bona nova de que finalment teníem un invent d’aquí, per destinar els seus beneficis a la gent nostra, sense haver-la de compartir amb altres territoris.
I bé, el patriotisme financer no ha funcionat mai. El diner és el producte més covard del mercat intern i extern. Res tant interessat com els guanys, vinguin d’on vinguin, per això heus aquí les xifres de La Grossa des de la seva implantació, l’any 2013, es van posar 30 milions d’euros en el mercat, el 2014 – 50 M, el 2015 – 40 M, i finalment en aquest 2016 – 34 M, de manera que l’invent no s’ha convertit en cap mena de competidor de la Loteria Nacional. Perquè els catalans no consumeixen un producte com aquest, en unes festes tant rellevants com aquestes? Doncs, per una simple qüestió de números i interessos personals, que demostren al mateix temps, grans errors de càlcul per part dels executius catalans.
Els inventors varen creure que fer dècims a 5 Euros, era el gran invent, en un moment de crisi en que gastar-se 20 euros de cop, costa més. Però, és clar si gastes 5 euros no et poden donar 400.000 euros de premi, sinó 100.000. Una xifra interessant però que no resol gran cosa. Tampoc la varen encertar en el número de participacions de manera que les entitats no poden fer participacions com fan amb la Loteria Nacional. Si a tot plegat, un any no va tocar La Grossa, perquè no s’havia venut, han hagut de restringir la xifra de números per intentar que el primer premi surti i no es quedi a casa.

En resum, poso aquest exemple, com a model del que els dirigents del procés independentista estan fent amb la majoria de temes que tracten. Creuen saber els desitjos i intencions de la majoria de ciutadans, i s’equivoquen constantment. Viuen en un altra realitat, i creuen que la seva és la general, sense donar-se compte d’una gran majoria que vol trobar feina, viure millor, i no anar a batalles estèrils. En definitiva, van a protegir els seus interessos personals, i si voleu, una part dels col·lectius, però sense anar-hi a qualsevol preu. Es  a dir, no els importa anar a un lloc o altre, si en aquest altre els tractes son millors. Tinguem-ho present, per no equivocar-nos.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?