Thursday, December 22, 2016

 

LA DEMOCRÀCIA NO ESTÀ EN PERILL - art. Blogesfera socialista



LA DEMOCRÀCIA NO ESTÀ EN PERILL.
Ni a Catalunya ni en el conjunt d’Espanya, la democràcia no està en perill, malgrat declaracions, accions i mobilitzacions d’una part de les forces independentistes que així ho volen fer creure. Ahir mateix en varem tenir un bon exemple en el Parlament de Catalunya, debatent i aprovant proclames a favor de la democràcia.
Per alguns, sinó es posen urnes quan ells volen, i pels motius que els interessa, ja no es pot parlar de democràcia. Son els mateixos que en múltiples ocasions no han deixat llibertat de vot ni de decisió ,a centenars d’ajuntaments que volien exercir-lo. Son els mateixos que es queixen del centralisme madrileny, sense parar compte del centralisme que patim els catalans, quan la Generalitat considera els Ajuntaments , institucions menors d’edat, incapaços de tenir competències en urbanisme, medi ambient, mobilitat, educació, etc, etc.
Sortir dels preceptes constitucionals i de l’estatut de Catalunya, no suposa cap atac a la democràcia, al contrari, hem de complir amb el que contenen les dues Cartes Magnes, per garantir el ple exercici dels drets i deures democràtics. Tant senzill i clar com això. Però, en el maremàgnum en que estem ficats, els independentistes han de convertir-se en víctimes, sinó, la cosa no els funciona. Cada dia, han d’enviar missatges a la població de suposats atacs, malentesos, conflictes...amb el Madrid polític per poder alimentar els greuges, i evitar el desànim i l’abandonament de les tesis independentistes.
Sempre, en tot lloc i moment, els nacionalismes necessiten d’enemics exteriors per poder sobreviure. Si a més, tenen la sort de tenir a l’altra banda, uns altres nacionalistes que els hi va de meravella el conflicte, ja tenim l’escenari perfecte per continuar les batalles tradicionals.
Aquests dies hem vist les escasses mobilitzacions per l’encausament de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Han volgut vendre el conflicte com si en el Parlament no es podés parlar de tot, sense voler entendre que la presidenta és la que decideix si una proposta, una resolució, un acord es pot votar o no. Davant una sentència del Tribunal Constitucional, no hi pot haver cap dubte. No es pot passar a votació i sinó s’hi està d’acord, es presenta recurs, però no a l’inrevés, com s’ha fet. Es desobeeix el TC i després es presenta la queixa.
En resum, els partits independentistes defensen la seva manera d’interpretar la Constitució, l’Estat d’Autonomia de Catalunya i totes les altres lleis del món mundial. Si els hi van a favor, dòmino, les fan servir, si els hi van en contra, intenten deslegitimar-les, dient que l’actual Constitució es fruit d’una Transició mal portada, mal resolta...i ja està. Ells tant contents. No es donen compte de l’immens mal que produeixen sobre la ciutadania que contempla estorada com els seus dirigents i referents polítics, els hi venen la idea, de que les lleis es compleixin si agraden, i sinó, no passa res. Se les desprecia i ignora.
I si un tribunal resolt en contra d’ells, ho tenen tant fàcil com dir que els Jutges son instruments al servei del Madrid polític, trencant amb el principi de separació de poders, i donant per fet de que tots els jutges, son parcials i al servei del poder de torn. Increïble inconsciència, però realitat visible, cada dia.
I el mateix creuen poder fer amb les forces de seguretat. Alguns ni tant sols tenen cap mania a comparar l’actuació dels Mossos d’Esquadra, amb la policia franquista. I ho diuen molts que ni vivien quan estàvem sota la dictadura.

Bé, toca serenar els ànims, i mantenir la calma. El temps posarà les coses en el seu lloc, sobretot perquè la gent es va donant compte de en qui pot confiar i en qui no. Qui és seriós i rigorós i qui no ho és. Tornem a mirar la darrera enquesta de El Periódico, i veurem com la serietat i la coherència comencen a donar els seus fruits. Qui més crida no és el que té més raó. I la democràcia es defensa complint les lleis, començant pels dirigents i polítics, en qualsevol lloc i moment. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?