Tuesday, December 27, 2016

 

JOVES PARTITS, ENVELLITS DE COP . PODEMOS I C'S- art. Nació Digital Solsona


JOVES PARTITS, ENVELLITS DE COP: PODEMOS I C’S.
La dita popular ja ho exposa clarament, malfiat de “l’arrencada de cavall, i parada de ruc”, perquè no anirà lluny. Es a dir, aquells que volen anar tant de pressa, tant de pressa, i fer-ho més bé i millor que ningú, al final, fan el ridícul i mostren les seves febleses i inconsistències.
Ara mateix tenim dos exemples paradigmàtics dels dos partits que havien de regenerar la vida política del país, a Catalunya i Espanya: Podemos i C’s, tots dos en plenes batalles internes per veure qui conserva el poder, i per intentar apagar tota discrepància interna. Vaja, que de cop i volta han entrat en el món real, i mostren que son de carn i óssos com la resta de partits, si bé, amb unes presses per trencar-se com no havia passat en cap dels “històrics”.
A Ciutadans, el problema els hi ve pel cantó de la definició. Volen transmutar-se de partit socialdemòcrata a liberal, ras i curt. Es a dir, retallar tota la intervenció pública, per deixar fluir la iniciativa privada, molt més eficient i activa, segons ells. Després veiem com els grans liberals, son els que reclamen la intervenció de l’Estat quan els negocis no els hi van bé, com hem vist amb el cas Castor ( 1.300 milions), les autopistes de Madrid ( uns 4.500 milions), els ajuts a la crisis bancària ( prop de 40.000 milions)...que paguem entre tots. En resum, els liberals actuals son aquells als quals sempre els toca la loteria. Si els negocis van bé, es queden els beneficis, i si els van malament, imputen les pèrdues a l’Estat( és a dir, a tots nosaltres). Doncs, bé, en aquest partit, també hi ha marro. Per la definició i per les maneres de governar-lo, molt poc obertes, molt poc participatives, i molt centralitzades...vaja, res de nou a l’horitzó, en tot el que criticaven dels vells partits.
Pel que fa Podemos, és un constant niu de sorpreses, en un partit nou, exemple de participació, presència a les xarxes socials, ...i amb baralles quotidianes en tots els racons on hi son presents, fins el punt de veure com canvien portaveus, d’un dia per altre, o com el Secretari General pot destituir el Secretari d’Organització per decret, cosa mai vista en cap dels vells partits, estil PSC, o altres...en resum, ara podem seguir, en viu i en directe, les batalles campals prèvies al seu Congrés, en que la prioritat no és el programa, el codi ètic, o altres qüestions importants pels ciutadans, sinó quin serà el sistema de votació per evitar guanyin uns o altres...del mateix partit. I no solament es trenquen pel mig, sinó que diferents territoris, han decidit, anar per lliure. Vaja, també això apareix com exemple del que criticaven dels vells partits. La lluita pel poder.

Heus aquí com la realitat es va imposant, i demostra la feblesa d’arguments i recursos de joves partits, apareguts en plena crisi econòmica, prometent canvis radicals, en els fons i les formes, i com al cap d’un parell o tres d’anys, d’haver entrat en les institucions ,es trinxen en mil batalles, en una demostració de la pitjor política que tant criticaven. Tot plegat, ens ha de portar a no creure en miracles ni en salvadors de la pàtria, com han volgut aparèixer els líders d’aquests dos joves partits, pensant que amb la seva presència, canviarien el present i futur del país. Es hora de tocar de peus a terra, i fer possible que els vells partits, els històrics, es posin al dia, i tornin als seus orígens. 

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?