Thursday, December 08, 2016

 

EL PERIPLE DE MIQUEL ICETA- art. Blogesfera socialista

EL PERIPLE DE MIQUEL ICETA.
El nostre Primer Secretari , Miquel Iceta, ha fet ja les “espanyes”, entrevistant-se amb tots els Secretaris Generals Territorials del PSOE i amb els presidents de les CCAA on governem els socialistes. Caldrà parlar amb ell per veure el resultat obtingut, perquè les noticies de premsa son molt poc fiables. Dona la sensació d’haver obtingut un bon resultat, però seran els fets els que ho confirmin, o no.
El que està en joc és més que rellevant. Es l’autèntica prova del 9 de si el PSOE és un autèntic partit federal o no. Si ara algú qüestionés la relació PSC – PSOE vindria a obrir un conflicte de grans dimensions en el pitjor moment, per uns i altres. Si una cosa ara li convé al PSOE és retrobar la calma perduda, amb la convocatòria immediata de Primàries i Congrés, per disposar de lideratge i òrgans de govern per prendre decisions importants.
I el PSC necessita, estabilitzar les relacions amb el PSOE, per centrar-se en els reptes de present i futur. Tots molt complicats i delicats. De moment la incertesa domina l’ambient i la judicialització de la política es va ampliant, a passos forçats. Ningú pot fer previsions de cap on aniran les coses, perquè per molt que es digui , els jutges resolen en funció de les lleis vigents i no dels desitjos, d’uns o altres. Si algú tenia algun dubte, que miri el que passa cada dia, en els casos més rellevants.
Tornant al PSC, la figura de Miquel Iceta es va engrandint com home de consens, i pont de diàleg entre Catalunya i Espanya, no solament a nivell socialista, sinó en un sentit molt més ampli, com demostra la reunió que avui ha tingut amb la Vice presidenta del Govern central. Estic segur que la seva diagnosi i sobretot les seves propostes de resposta als reptes independentistes seran degudament escoltades i seguides.
Estem on estem, pels grans errors comesos per la gent del PP, en els darrers deu o dotze anys. La cosa no ve d’ara mateix, sinó va començar amb l’ús i abús dels atacs a Catalunya com munició per fer servir en les campanyes electorals. Donava rèdit, per tant, els atacs es repetien fins a la sacietat, i aquí la resposta era similar, de manera que el nacionalisme d’aquí trobava prou arguments contra el nacionalisme d’allà, fins arribar el punt on estem.

Precisament per la situació en que està el país, és més important que mai reforçar els llaços entre Catalunya i Espanya, començant per consolidar la relació PSC – PSOE. Seria un desastre posar-la en qüestió, o modificar-la en un sentit no consensuat entre les dues parts. Tots els ponts de diàleg han d’estar oberts i més vius que mai. Aquesta és la feina que està fent Miquel Iceta a nivell intern i extern. Algun dia se li reconeixerà la tasca feta. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?