Tuesday, December 20, 2016

 

ALS LECTORS D'AQUESTS ESCRITS

ALS LECTORS D’AQUESTS ESCRITS.
Fa prop d’11 anys, vaig obrir el meu blog, com a conseqüència d’un curset dirigit a diputats al Parlament de Catalunya, encara no introduïts a les noves tecnologies. He de reconèixer que sóc de Lletres, i les noves tecnologies, i la tècnica en general, no son el meu fort. Vaig aprendre mecanografia a l’edat de 19 anys, i durant anys i més anys, feia servir les típiques màquines d’escriure manuals, primer, elèctriques , després, però els ordinadors em produïen una certa basarda que vaig haver de trencar, una vegada incorporat al Parlament de Catalunya.
Sigui amb les velles màquines d’escriure, sigui ja, amb els ordinadors actuals, porto una trentena d’anys, publicant escrits en diferents mitjans de comunicació. He preferit dirigir-me als més propers, territorialment parlant, perquè hi puc explicar coses properes, entenedores per a la majoria de lectors, i no pretendre els grans mitjans de comunicació, per qüestions de prestigi o altres històries.
Així, doncs, els que rebeu els meus escrits / articles, via correu, o els que els llegiu en el meu blog, sapigueu que cada setmana acostumo escriure 4 articles que van destinats a les següents publicacions: Regió 7 ( diari de la Catalunya Central, en el qual apareix tots els dissabtes de l’any). Nació Digital Solsona ( hi publico un o dos articles setmanals). La Rella del Lluçanès ( hi publico a la majoria d’edicions quinzenals). El Setmanari del Berguedà( publicació lligada a Regió 7, limitada a la comarca del Berguedà, en la qual hi publico, un al mes). I finalment a la Blogesfera socialista, en la qual hi publico un o dos a la setmana. Esporàdicament he publicat algun altre article en altres mitjans territorials, en funció d’alguns temes concrets, com la revista Celsona, El nou 9 d’Osona, etc. Per últim, alguns van directament adreçats a gent de Borredà, per a la seva informació i consulta.
Cada persona té les seves maneres d’expressar-se i fer arribar les inquietuds o pensaments, a qui els hi pugui interessar. Procuro parlar de molts i diferents temes d’actualitat, pensant que algú o altre els llegirà, i en podrà treure alguna informació o opinió concreta. En el que sempre he volgut ser molt rigorós és amb les dades que dono com perquè mai se’m pugui dir que no son verídiques o no prou contrastades. Davant de qualsevol dubte, faig servir les eines al nostre abast, com per contrastar-les i concretar-les. Odio veure en escrits xifres errònies, exagerades o directament inventades com he vist en articles de persones de renom.
Si un tema no el coneixes o no tens prou dades, millor deixar-lo, i anar per un altre que coneguis bé. Aquest principi sempre l’he fet servir. Dit això, és evident que la opinió és lliure i tots som esclaus de les nostres creences i ideals, i això no sempre permet tractar determinats temes amb la objectivitat necessària.
Però bé, ens acostem a finals d’any, i he volgut fer una mena de balanç d’aquesta etapa, en la qual han llegit aquests escrits un total de 72.826 persones. Déu n’hi do, els que han entrat en el meu blog, a banda dels que ho han fet directament en els mitjans de comunicació, o per correu directa.
Aprofito la proximitat de les festes de Nadal i Any Nou, per desitjar-vos a tots i a totes, unes Bones Festes Nadalenques i un Pròsper Any 2017. Seguiré escrivint per continuar parlant de tot el que veig, tot el que em sobta, m’indigna, em preocupa o per tot el que voldria canviar. Segur que en moltes coses coincidirem i segur que en molts altres discreparem. L’important és respectar la diferència . A reveure. Joan Roma i Cunill







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?