Thursday, November 24, 2016

 

PSOE - UNA GESTORA DESNORTADA- art. Blogesfera socialista



PSOE – UNA GESTORA DESNORTADA I IMPULSORA D’ AUTOLESIONS.
La majoria de militants estarem d’acord en la profunda indignació que ens produeixen les noticies quotidianes d’actuacions ,sense lògica ni concert ,de la Gestora del PSOE.
Ja és prou trist que un gran partit estigui governat per un grup de dirigents que s’haurien d’haver limitat a conduir el nostre destí durant unes poques setmanes, i no fer-ho per temps indefinit. Però és que si les seves resolucions fossin adequades, encara ho podríem mig entendre, però és que donen la sensació d’estar fent la feina bruta que altres no s’atrevirien a fer.
M’explico. Hi va haver un incompliment de l’acord en la investidura de Mariano Rajoy, per part d’alguns diputats /des. Molt bé, si el reglament del partit estableix una penalització, s’imposa, i ja està. Ara bé, no n’han tingut prou amb això, i han obert una mena de purga o càstig molt propi dels antics partits comunistes, però mai vist en els partits socialistes. Almenys en el nostre record.
Però no n’han tingut prou amb això, i han volgut anar més lluny. I ho han fet, en el pitjor dels moments i dels llocs, i amb un afany de produir lesions dintre del propi grup parlamentari. Han demostrat ser capaços de tallar-se un braç o una cama, en el seu afany per castigar els “traïdors”. Sinó no s’entén com poden apartar diputats/des d’una gran experiència i vàlua en els seus càrrecs institucionals, cosa que perjudica clarament l’eficàcia del Grup Socialista.
Algú creu poder prescindir de l’experiència i veterania d’Odón Elorza, de Meritxell Batet, Pepe Zaragoza, o la independent Margarita Robles ? No és d’una immensa estupidesa voler allargar el càstig a l’incompliment del vot d’investidura, a la conformació de les presidències de comissió i al paper de portaveus ? Autolesions en el propi Grup Parlamentari. Cosa mai imaginada ni mai vista que no solament empobreix el treball parlamentari, sinó que aporta molt mal rotllo entre els seus components.
No es pot seguir per aquest camí, perquè tot i que a Catalunya el PSC mai ha actuat amb aquestes armes, el mal que ens fa, és enorme. Som un partit sobirà, però estretament lligat al PSOE i el dany és mutu. Aparèixer cada dia en els mitjans de comunicació per noticies com les descrits més amunt, és un símptoma clar d’haver perdut el nord, i vol dir que quan més aviat jubilem la Gestora, més aviat podrem recuperar el seny perdut.
Tot indica que Susana Díaz vol i dol, per presentar-se a la Secretaria General. Doncs, bé que ho faci d’una punyetera vegada i la Gestora convoqui Primàries. Que competeixi amb Pedro Sánchez o amb altres possibles candidats que puguin sortir. Votem i tot seguit anem a Congrés extraordinari i urgent per elegir nova executiva i posar al dia el nostre programa. Es el que toca fer. I que sigui la nova executiva la que retorni el seny i l’ordre en el Grup Parlamentari en el Congrés de Diputats.

Per ser alternativa necessitem un lideratge clar, una executiva com cal, i un nou Comitè Federal que decideixi els grans temes. Tot plegat una cosa tant senzilla com tornar a la normalitat. Ara, estem a una distància infinita.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?