Friday, November 25, 2016

 

BORREDÀ JA TÉ PRESSUPOST 2017.



            BORREDÀ APROVA UN PRESSUPOST 2017,DE 952.000,00 EUROS.
En el Ple extraordinari celebrat ahir, dimecres dia 23 de novembre, entre d’altres punts hi hagué la incorporació de dues noves regidores del Grup Municipal de la CUP , en substitució de 2 que havien presentat la renúncia en el passat ple ordinari. Els regidors que havien renunciat son: Anna Manso ( també consellera comarcal) i Jordi Codina ( també representant a l’AMI).
Les dues noves regidores son : Isabel Escribano Rota ( que també serà la representant de la CUP, en la Comissió Especial de Comptes) i Montserrat Rota Serra ( que serà la representant a l’AMI). Amb la promesa al càrrec de les dues noves incorporacions, es va iniciar el Ple, i es dona la circumstància de que Borredà deu ser el Consistori més femení de Catalunya o en tot cas, un dels més ben representats. De 7 membres, 5 son dones. I per completar la feminització, recordo que tenim Jutgessa de Pau, i Jutgessa de Pau substituta.
Tot seguit l’Alcalde, va presentar el pressupost 2017, per un import total de 952.000,00 euros amb un important capítol d’inversions, per un import de 362.700,00 euros, un dels més elevats dels darrers anys, gràcies a un bon nombre de subvencions aconseguides de la Diputació de Barcelona.
Les principals inversions a realitzar en l’exercici 2017, son
1.- Condicionament del Carrer de la Font, el més antic del poble i per on puja una de les dues canonades generals de subministrament d’aigua que ha superat els 50 anys de servei i necessita ser totalment renovat, a l’igual que la xarxa de clavegueram, i el canvi del paviment de pedra del país, per un altre que compleixi la normativa vigent de mobilitat. El pressupost és de 206.000,00 Eur, i es finançarà amb una subvenció de Diba per 192.000,00. La resta a càrrec de l’ajuntament.
2.- Conservació i manteniment de camins. L’equip de govern va assumir el compromís d’arreglar, dintre d’aquest mandat, tots els camins que porten a cases de pagès habitades tot l’any. S’han dut a terme ja 2 actuacions i ara el pressupost en preveu 3 més, per un import total de 50.500,00 euros, dels quals 46.800,00 provenen de Diba.
3.- Tancament perimetral de 3 dipòsits d’aigua. Per raons de seguretat, hem procedit al tancament de totes les instal·lacions relacionades amb el subministrament d’aigua, i hem posat una partida de 30.600,00 euros que subvenciona íntegrament Diba.
4.- Recerca d’una nova captació d’aigua. Tot i que l’ajuntament disposa d’aigua de qualitat, considerem prudent continuar la recerca de noves captacions. Per aquest motiu s’ha contractat l’empresa Catalana de Perforacions per estudiar i aconseguir una nova captació subterrània. S’ha previst una partida de 20.000,00 euros.
5.-  Partida d’inversions locals. Procedents de Diba, disposem d’un import de 26.500,00 que serviran per completar algunes de les inversions previstes, o dur-ne a terme algunes altres considerades urgents.
6.- Edició d’un nou llibre històric – turístic de Borredà, una vegada esgotat l’existent. Hem posat una partida de 12.000,00 euros.
7.- Material inventariable destinada a ampliar el material disponible per festes, fires, esdeveniments diversos. La partida és de 12.000,00 euros.
Així, doncs, en inversions el capítol suma un total de 362.700,00 euros, que per un poble petit com el nostre, és un import realment destacat.
Obert del debat, el Grup Municipal de la CUP, va exposar les seves prioritats, i les diferències amb les nostres. Finalment el pressupost es va aprovar amb els vots a favor de l’Equip de govern i en contra els de la CUP.
Per últim, un altre punt destacat fou l’aprovació del compromís per renovar totes les Ordenances fiscals de Borredà, algunes de les quals tenen prop de 30 anys de vigència i convé adequar-les a la normativa actual, a més de modernitzar-les o eliminar-les si alguna ja no és d’actualitat. Es va aprovar per unanimitat.
Finalment, a càrrec al romanent positiu de tresoreria de l’any passat, es varen fer modificacions al pressupost 2016, per un import total de 50.000,00 euros. Es va aprovar per unanimitat.
Com Alcalde, valoro molt positivament l’aprovació d’aquest pressupost 2017, per quan conté totes les partides necessàries per fer front als serveis del municipi, i alhora, un capítol d’inversions clarament expansiu, amb actuacions molt necessàries pel poble i que permetran continuar la modernització i posada al dia dels serveis, infraestructures i equipaments municipals.
Borredà, 24 de novembre de 2016.
L’Alcalde, Joan Roma i Cunill







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?