Tuesday, October 11, 2016

 

LA BANALITZACIÓ DE LA POLÍTICA - art. Nació Digital Solsona



LA BANALITZACIÓ DE LA POLÍTICA.
Per si no en tinguéssim prou amb els nombrosos casos de corrupció, males pràctiques, males arts, etc, etc, en el món de la política, han de sortir alcaldes i alcaldesses amb propostes “mediàtiques”, per acabar de desacreditar-nos a tots plegats.
Em refereixo al show muntat per l’alcaldessa de Badalona i la de Berga, per segon any, a més d’algun altre alcalde que segur les seguiran, en la decisió de no considerar festa oficial, el dia de demà, 12 d’octubre ,Festa del Pilar, entre d’altres celebracions.
Francament, quines ganes de sortir en els mitjans de comunicació, i quines ganes de perdre i fer perdre el temps al personal. Em refereixo al personal del país, a banda del personal propi. Per a mi, com si volen treballar tots els diumenges i festes de l’any. No cal anunciar-ho als quatre vents, com un gran esdeveniment del qual tothom se n’ha d’assabentar.
S’ha de reconèixer que no tenen por al ridícul, i si aquest rebombori les satisfà, és que amb poca cosa estan contentes. I a tota “provocació” ha d’haver-hi una penosa “reacció” del poder estatal, en aquest cas, de la mà de la Delegada del Govern a Catalunya. Ni més ni menys que una denúncia judicial per contravenir el calendari oficial de les festes, i reclamar la suspensió de la decisió de Badalona. Suposo que el mateix farà en el cas de Berga, i d’altres municipis que els puguin imitar.
No tenim altra feina que dedicar-nos a tocar els nassos amb les festes, gastar diner públic per denunciar, i defensar-se de la denúncia, i així mostrar als ciutadans, quins son els grans temes que preocupen a determinats càrrecs institucionals ¡¡¡¡ Fer o no fer festa el 12 d’octubre. Gran problema.
I a tot despropòsit, li correspon un afegit. En aquest cas en les explicacions donades per justificar el canvi de festa per dia laborable. Genocidi, exterminació de cultures, pobles i territoris, com si podéssim valorar amb les lleis actuals, actes comesos centenars d’anys enrere. Sota aquest criteri, suposo no podríem celebrar cap esdeveniment local, comarcal o nacional.
M’he estès en aquests casos pel que tenen de paradigmàtics d’una manera de governar, i d’atreure l’atenció dels mitjans de comunicació. Les protagonistes deuen creure que això és el que demanen els seus ciutadans, i donen exemple amb les seves decisions. Altres, aproven mocions a dojo, sobre qualsevol tema del món mundial, simplement amb ànim de convertir els plens municipals en petits parlaments. Es mostren com diputats frustrats que a falta de Parlament propi, transformen la Sala de Plens en hemicicle temporal.
I dia rere dia, els mitjans de comunicació es fan ressò de debats i controvèrsies, tractades en ajuntaments, sobre temes que res tenen a veure amb la seva vida diària. Al final tot és banal, tot és transitori, tot és mediàtic. Al darrere no hi ha cap altra intenció que tenir un minut de “glòria”ni que sigui per aparèixer en un acta de Ple que serà arxivada i guardada pels segles dels segles. Mals precedents i mals exemples del que hem de fer en els ajuntaments. Demostració de falta d’interès i d’idees, sobre temes municipals.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?